16.9 C
Knokke-Heist

Kinderburgemeester en kinderraadslid ontvangen bijzondere schenking Van Dale woordenboeken voor Belfort Museum in Sluis

Een bijzondere gebeurtenis vond afgelopen dagen plaats in de Gemeente Sluis, waar kinderburgemeester Schaphath Kaje en kinderraadslid Jana Satouf samen met wethouder Liefting een schitterende schenking van Van Dale woordenboeken in ontvangst namen voor het lokale Belfort Museum.

De uitgever van de prestigieuze Van Dale woordenboeken besloot het museum te verrassen met een genereuze gift, die niet alleen een boost zal geven aan de educatieve waarde van het Belfort Museum, maar ook bijdraagt aan het levend houden van de rijke geschiedenis van de Nederlandse taal in de regio.

Het Belfort Museum in Sluis, een belangrijk historisch en cultureel erfgoed in de West-Vlaamse grensregio, wordt zo de trotse eigenaar van een collectie Van Dale woordenboeken. Deze schenking heeft een bijzondere betekenis, aangezien de oorsprong van het bekende woordenboek nauw verbonden is met Sluis en de provincie Zeeland.

De Van Dale woordenboeken zijn genoemd naar de Zeeuwse schoolmeester Johan Hendrik van Dale, die in 1867 met het samenstellen van het woordenboek begon. Hij wordt gezien als een van de grondleggers van de moderne Nederlandse taal en zijn werk heeft een blijvende impact op de manier waarop wij onze taal begrijpen en gebruiken.

Het is dan ook geen toeval dat er in Sluis een beeld van J.H. van Dale staat, als eerbetoon aan de man die de fundamenten legde voor de rijkdom van de Nederlandse taal. Het is voor de Gemeente Sluis en het Belfort Museum een grote eer om deze bijzondere schenking te ontvangen, die de nauwe band tussen het museum en de erfenis van Van Dale versterkt.

De kinderburgemeester en het kinderraadslid, die een actieve rol spelen in het bevorderen van onderwijs en cultureel erfgoed in de regio, waren vereerd om de schenking namens het museum in ontvangst te mogen nemen. Wethouder Liefting prees de uitgever voor hun vrijgevigheid en benadrukte het belang van het levend houden van de lokale geschiedenis en taal.

Deze schenking biedt het Belfort Museum de mogelijkheid om bezoekers, zowel jong als oud, kennis te laten maken met de rijke geschiedenis van de Nederlandse taal en de bijzondere band die Sluis heeft met de oorsprong van de Van Dale woordenboeken. Het is een gelegenheid om de interesse in taal en geschiedenis aan te wakkeren en om de culturele identiteit van de regio te versterken.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen