zondag, april 21, 2024
HomeDammeKlassieke Klanken in Damme: Een Winterse Muzikale Reis

Klassieke Klanken in Damme: Een Winterse Muzikale Reis

Terwijl de donkere dagen van december hun intrede doen, brengt Ruiselede een lichtpuntje met een unieke muziekvoorstelling in het Chris Maene Museum. Op zondag 3 december om 15:00 uur neemt pianist Piet Kuijken ons mee op een muzikale reis met solowerken van Wolfgang Amadeus Mozart, gespeeld op de historische pianoforte. Kuijkens selectie omvat sonates, variaties, rondo’s en fantasia’s, waarbij hij de rijke esthetiek en technische nuances van de vroege pianoforte tot leven brengt.

Niet alleen biedt deze middag een unieke kans om de klanken van replica pianofortes van Stein en Walter, meesterlijk gereconstrueerd door Chris Maene, te ervaren, maar het is ook een viering van de diepe connectie tussen Mozart’s muziek en het instrument.

De week daarop, op zondag 10 december om 11:00 uur, verplaatst het muzikale spektakel zich naar het Stadhuis van Damme. Hier trakteren specialisten Guy Penson en Florian Heyerick het publiek op een uitvoering van barokmuziek voor twee klavecimbels. Hun repertoire bestaat uit werken van Bach, Telemann, Scarlatti en Rameau, waarbij ze de expressieve en stilistische mogelijkheden van de klavecimbels volledig benutten.

Deze twee evenementen beloven een muzikaal feest te zijn dat de winterse kou verdrijft met warme melodieën en virtuoze uitvoeringen. Mis deze kans niet om deel te zijn van deze bijzondere muzikale ervaringen. Voor meer informatie en tickets, bezoek de websites van de respectievelijke locaties.

Als afsluiter van dit artikel, nodigen we u uit om deel te worden van deze muzikale reis. Deze evenementen bieden niet alleen een luisterervaring, maar ook een diepere waardering voor de historische en culturele context van deze tijdloze muziekstukken.