5.1 C
Knokke-Heist
vrijdag, december 3, 2021

Kneistikrant deelde mee in de cyberklappen

Bij ons provider is de poging tot het verspreiding van malware na de grote cyberaanval van donderdag ingeperkt. “We zijn druk bezig met het herstellen van al onze kranten”, zegt Geert Deman voorzitter van KMO-INFO die uitgever is van diverse digitale kranten waaronder Kneistikrant.

De Zweedse provider was sinds donderdag geplaagd door een grote cyberaanval op al haar sites in Europa. Hackers probeerden malware te installeren. “Dit is gelukkig niet gelukt, zegt Deman. Maar we hebben onder andere Kneistikrant, Brugge.Express van scratch weer moeten opbouwen. Vandaag is wel een krant verschenen maar pas vanaf morgen krijgen onze duizenden abonnees weer hun gratis krantin hun mailbox.

De grootste oorzaak van een malwarebesmetting is ‘gaten’ in de software bij o.a. providers en digitale platformen. Deze gaten kunnen via een exploit misbruikt worden, waardoor kwaadwillenden de sites kunnen infecteren. Wat voor alle duidelijkheid NIET gebeurde omdat het systeem over de nodige beveiliging beschikt. Maar een aantal websites zelf moesten wel opnieuw worden opgebouwd.

“We kregen vandaag tientallen telefoontjes van lezers die hun krant deze morgen hebben moeten missen. Maar deze komt er weer aan”, glimlacht Geert Deman.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over