vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Kneistikrant en Sea Fun dagen je uit om zoveel mogelijk lokaal te eten

Mei is uitgeroepen tot ‘Maand van de lokale voeding’! Kneistikrant en Sea Fun dagen je uit om zoveel mogelijk lokaal te eten en zo de lokale producenten te steunen.

Een maand lang zoveel mogelijk lokaal eten en zo lokale producenten steunen, dat is de uitdaging voor mei die wij als lokale producenten en lokale media en de VLAM stellen met de ‘Maand van de lokale voeding’.

Kiezen voor seizoensproducten van bij ons, da’s altijd een slimme keuze

Koken met ingrediënten van het seizoen is een handige manier om wat meer afwisseling in je gerechten te krijgen. Variatie is belangrijk omdat niet alle ingrediënten dezelfde voedingsstoffen bevatten. Er zijn nog redenen om volop te gaan voor seizoensproducten van eigen bodem:

– Je kiest voor ingrediënten van topkwaliteit. De producten worden in ideale omstandigheden geteeld. Ze hoeven niet vroeger geoogst of geplukt te worden omdat ze nog een lange reis moeten afleggen en hebben dus meer smaak. Bovendien worden Belgische producten altijd streng gecontroleerd doorheen de hele keten.

– Ze zijn lief voor je portemonnee: hoe groter het aanbod, hoe voordeliger de prijs.

– Je ondersteunt de lokale economie en producenten.

– Je beperkt je voedselkilometers.

Tip: wat je recht van bij de boer koopt, is altijd supervers en in seizoen. Ga dus zeker ook eens langs bij een verkooppunt in je buurt.

Sharing is caring: laat zien dat jij ook fier bent op lekkers van hier

Of je nu meedoet aan de ‘Maand van de lokale voeding’ op je eentje, als gezin of als groep, thuis, op het werk of bij een horecabezoek… het kan allemaal. Deelnemers die zelf willen kokerrellen vinden hier heel wat tips en kookinspiratie. Deel jouw ervaringen met #lekkerlokaal op je socialemediakanalen en deel ook dit bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen