19.5 C
Knokke-Heist

Kneists Koppel Viert 65 Jaar Huwelijksgeluk in Historische Feestzaal

Onlangs vierden Germain Decorte en Marie De Baets hun 65ste huwelijksverjaardag in Heist, een prestatie die zowel vreugde als nostalgie met zich meebrengt. Het koppel werd in de watten gelegd door lokale schepenen, die hen een champagnebox aanboden namens het gemeentebestuur.

In Heist, een charmante deelgemeente van Knokke-Heist, kwamen Germain Decorte en Marie De Baets op 8 mei 2023 samen om hun 65-jarige huwelijksverjaardag te vieren. Deze mijlpaal, een briljanten jubileum, werd op 15 april al ingeluid met een verrassing van schepenen Wittesaele en De Brabandere. Zij overhandigden het echtpaar een champagnebox in feestzaal De Boeije, gelegen in de Knokkestraat in Heist, namens het gemeentebestuur.

Germain en Marie, geboren en getogen Heistenaars, ontmoetten elkaar vele jaren geleden in het dancing-café bij Samijn (“Samming”) in Heist. Uit hun liefdesdans ontstonden vier zonen: Marc, Frank, Wim en Rik. Het echtpaar trotseerde samen diverse uitdagingen, waaronder het tragische verlies van hun jongste zoon Rik, die op 25-jarige leeftijd overleed aan een ziekte. Desondanks zijn Germain en Marie ongelofelijk trots op hun zeven kleinkinderen, die hen veel vreugde schenken.

In het verleden werkten Germain en Marie in de lokale middenstand. Marie runde een “gazettewinkel” op de hoek van de Knokkestraat en de Onderwijsstraat, terwijl Germain samen met zijn vader Léon ”Kaas” een beenhouwerij uitbaatte in de Onderwijsstraat 19. Toen de zaken drukker werden, besloten ze samen te werken in de beenhouwerij, waar Marie naast de opvoeding van hun vier kinderen ook instond voor de rondbedeling van het vlees.

De opkomst van grootwarenhuizen zorgde voor het verdwijnen van vele lokale slagerijen, waaronder die van Germain en Marie. Ze zagen een kans om terug te keren naar de krantenwinkel en grepen die met beide handen aan.

Hun briljanten bruiloft vond plaats in dezelfde locatie als 65 jaar geleden: feestzaal De Boeije. Destijds was dit de atelier van Marie’s vader Achille De Baets, die er rolluiken vervaardigde. Het echtpaar heeft samen heel wat meegemaakt, maar blijft hoopvol en enthousiast uitkijken naar de toekomst.

Terwijl Germain en Marie hun 65-jarige huwelijksverjaardag vieren, kijken zij en hun familie met spanning uit naar de volgende mijlpaal!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen