18 C
Knokke-Heist

Kneistse Delhaize medewerkers van een kale reis terug naar Knokke

Het overleg tussen de directie en vakbonden bij Delhaize over de toekomst van 128 supermarkten is dinsdagochtend op een fiasco uitgedraaid. De directie blijft vasthouden aan het plan om de winkels te verzelfstandigen, tot groot ongenoegen van de vakbonden.

Honderden werknemers van Delhaize verzamelden bij de start van het overleg voor een protestactie, waarbij ook enkele werknemers uit Knokke-Heist en Brugge aanwezig waren. In de gietende regen uitten ze hun ongenoegen over de plannen van de directie.

Na afloop van het overleg begon de menigte huiswaarts te keren, maar kortstondig was er een klein incident waarbij enkelingen bommetjes richting de politie gooiden. De vakbondsafgevaardigden lieten optekenen dat de directie geen rekening hield met de aanwezigheid van boze winkelmedewerkers en dat het overleg een maat voor niks was.

De vakbonden eisen dat de ‘franchisering’ niet doorgaat en dat alle winkels in eigen beheer blijven. “Wij keren terug naar de winkel en blijven ook in Knokke actie voeren”, aldus een (liever anonieme) werknemer.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen