15 C
Knokke-Heist

Kneistse Liefde Blijft Stralen: Jacques en Mariette Vieren Hun 60ste Huwelijksverjaardag

Een parel van een verhaal, die van Jacques Strubbe en Mariette Brouns. Precies zestig jaar geleden beloofden ze elkaar eeuwige trouw. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist toost op hun diamanten huwelijksverjaardag, een symbolische mijlpaal in hun gezamenlijke levensreis.

Schepenen Jan Morbee en Antoine Geerinckx eerden dit jubilerende echtpaar met een bijzonder geschenk, een champagnebox, als teken van waardering van hun geliefde stad.

Jacques en Mariette, beide geboren Bruggelingen, kruisten elkaars pad in café Zelzate in Heist. Na zijn opleiding aan het VTI Brugge, maakte Jacques carrière in de scheepsbouw en als verwarmingsmonteur bij de gasafdeling van Ebes, de voorganger van Electrabel. Mariette, van haar kant, voltooide haar opleiding in Heist en stortte zich daarna vol overgave op het huishouden en het opvoeden van hun zoon.

Hun zoon Thierry werkt bij de technische dienst van het gemeentebestuur. Hij heeft echter ook een levensveranderend verhaal; op 22 augustus 2016 werd hij tijdens werkzaamheden op het strand door een bulldozer geraakt. Na een zware lichamelijke blessure en een lange periode van herstel, bewijst Thierry de kracht van veerkracht en doorzettingsvermogen.

Maar het leven van Jacques en Mariette is niet alleen gevuld met moeilijke tijden. Ze zijn gepassioneerde dierenliefhebbers, een liefde die ze hebben doorgegeven aan hun kleindochter Mariska, eigenaresse van de lokale zaak ‘Welzijn voor Mens en Dier’ in Heist. Jacques spendeert zijn vrije tijd met fietsen en wandelen, terwijl Mariette haar maandagen reserveert voor het praatcafé om bij te kletsen met vriendinnen.

Zo hebben ze hun leven geweven, met liefde, tegenslagen en triomfen. Wij wensen hen nog vele gelukkige jaren samen. Maar wat heeft het lot nog meer voor hen in petto?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen