18.3 C
Knokke-Heist

Kneistse restauranthouder veroordeeld voor fraude

Het Brugse restaurant Astoria is failliet gegaan na een waslijst aan sociale inbreuken. De uitbater van het restaurant, M.K. (53), haar partner P.V. (58) en hun zoon C.H. (25) zijn veroordeeld voor zwartwerk, niet-betalen van lonen en oplichting. Ook het nieuwe restaurant van het koppel in Brugge, Bistro De Steenput, werd betrapt op inbreuken.

In een spectaculaire rechtszaak is een Brugse restauranthouder veroordeeld voor een reeks sociale inbreuken. M.K. (53) en haar partner P.V. (58) openden in 2016 restaurant Astoria op de Zeedijk hier in Knokke-Heist, maar het koppel belemmerde meermaals het toezicht van de sociale inspectie. Ook werden zes werknemers gedwongen om hun loon niet volledig te ontvangen. Na twee jaar ging Astoria failliet, maar het koppel opende ondertussen een nieuw restaurant in Brugge, Bistro De Steenput. Hier werden opnieuw inbreuken vastgesteld.

De uitbaters kregen een celstraf van 15 maanden, een exploitatieverbod van 6 maanden en een boete van 43.200 euro waarvan 32.400 euro met uitstel. Hun zoon, C.H. (25), kreeg een celstraf van 4 maanden.

De rechter legde zwaar aan de feiten en benadrukte dat de inbreuken niet te accepteren zijn. Het is belangrijk dat restaurants zich houden aan de sociale wetgeving, zowel voor de werknemers als voor de eerlijke concurrentie in de horeca-industrie.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen