maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Kneistse stranden krijgen een blauwe vlag

Op woensdag 27 juli 2022 bracht een onafhankelijke inspecteur een bezoek aan de stranden van Knokke-Heist in het kader van de Blue Flag. Tijdens de controle van de stranden vanaf Heist tot aan de Lekkerbek in het Zoute stelde de inspecteur geen enkele tekortkoming vast.  Er werden talloze criteria gecontroleerd, zowel op het vlak van milieu-en duurzaamheidsmanagement, bewustmaking en educatie, veiligheid, afvalpreventie- en sortering, dienstverlening en toegankelijkheid. De controle of er wordt voldaan aan de vereisten op vlak van de waterkwaliteit kan pas worden uitgevoerd na afloop van het zwemseizoen op basis van de meetresultaten van de Vlaamse Milieu Maatschappij.   

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist is dan ook trots dat Knokke-Heist op een superdrukke zomerdag voldoet aan alle gecontroleerde criteria. Nu nog wachten op de meetresultaten van de Vlaamse Milieu Maatschappij voor een definitieve bevestiging dat de Blauwe Vlag ook in 2023 mag blijven wapperen aan het Knokke-Heistse strand. 

Wist je trouwens dat Jan de Watermeter elk uur de temperatuur van het strandmeter gaat meten en dit te horen is op Sea Fun, de zomerse vakantieradio van Knokke-Heist? (106.2 fm)

Blauwe vlag  

De Blauwe Vlag is een internationaal milieumerk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens. Na een onderzoek van een inspecteur of aan de criteria wordt voldaan en een nationale nominatie wordt de Blauwe Vlag toegekend door een internationale jury van de Foundation for Environment Education (FEE). In 1987 werden de eerste blauwe vlaggen gehesen. Inmiddels is ze te zien op meer dan 5000 stranden in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw-Zeeland, Canada en het Caribische gebied. In 2021 ontvingen 39 Belgische locaties een Blue Flag: 20 kuststranden, 11 zwemvijvers en 8 jachthavens. Blue Flag staat garant voor kwaliteit. Op deze manier herkent de toerist meteen de plekken die aandacht hebben voor mens en natuur.   

Voor meer info: www.blueflag.be  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen