4.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Knokke-Heist bedankt strooidiensten voor 252 uur ijsvrije wegen tijdens winterprik

Knokke-Heist wil graag de medewerkers van zijn strooidiensten bedanken voor de geleverde inspanningen tijdens de afgelopen winterprik. De medewerkers van de afdeling Stadsonderhoud presteerden namelijk 122 uur buiten de diensturen (vooral ’s nachts en tijdens het weekend), bovenop de al 130 gepresteerde uren binnen de diensturen. Tijdens deze 252 uur strooiden de personeelsleden zowel machinaal als manueel de wegen, fietspaden en in- en uitgangen van de gemeentelijke gebouwen.

In totaal waren hun inspanningen goed voor maar liefst 43 000 tot 45 000 kg zout tijdens deze eerste winterprik van het seizoen. Bovendien kon Knokke-Heist ook rekenen op een externe partner die 30 uur de weg opging om zout te strooien en de wegen ijsvrij te houden. Een grote dankjewel vanwege het bestuur naar haar onmisbare medewerkers dus!

Knokke-Heist heeft twee prioritaire strooiroutes bepaald (zie plan in bijlage). Dit zijn het traject Knokke-Zoute-Westkapelle enerzijds, en Heist-Duinbergen-Ramskapelle anderzijds. Door prioriteit te geven aan deze routes garanderen de gemeentelijke strooidiensten dat elke inwoner binnen de 100 m toegang heeft tot een prioritair gestrooide weg. Uiteraard worden ook de overige wegen waar mogelijk gestrooid.

Ondanks deze inspanningen roept het gemeentebestuur echter ook de Knokke-Heistenaren op om zeker niet te vergeten hun eigen stoep te strooien. De strooimedewerkers stelden namelijk vast dat dit vaak niet gebeurt. De Belgische wetgeving schrijft voor dat bewoners van een onroerend goed verantwoordelijk zijn om het voetpad grenzend aan hun woning te ontdoen van sneeuw en ijs over een breedte van 1 meter. Zo niet, kan je aansprakelijk gesteld worden wanneer iemand voor je woning uitglijdt of zich bezeert. Hou het veilig, pas goed op jezelf en een ander tijdens gladde periodes en strooi preventief het voetpad voor je woonst.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen