zaterdag, april 20, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist Beleeft Muzikale Vernieuwing in de Graaf d’Ursellaan

Knokke-Heist Beleeft Muzikale Vernieuwing in de Graaf d’Ursellaan

In een innovatieve zet om de winkelervaring te verrijken, heeft het gemeentebestuur van Knokke-Heist een uniek project gelanceerd in de Graaf d’Ursellaan. Geïnspireerd door een voorstel van voormalig gemeenteraadslid en bestuurslid van het Boulevard comité Geert Deman, zijn de winkelstraten nu uitgerust met muziekboxen in de nieuwe lantaarnpalen, wat zorgt voor een melodische winkelatmosfeer.


Op 22 december 2023 werd de laatste hand gelegd aan dit ambitieuze project met de installatie van een versterker en een radio. Dit markeert het begin van een testfase, ingeluid door het college van burgemeester en schepenen. Tot en met 31 december 2023 zal er elke dag van 14 tot 18 uur sfeervolle muziek klinken in de winkelstraat, speciaal afgestemd op de feestelijke periode van het jaar. Deze muzikale innovatie is niet alleen bedoeld om de winkelbeleving te verbeteren, maar dient ook als een experimentele aanpak om de levenskwaliteit in de stad te verhogen.

De gemeente Knokke-Heist blijft openstaan voor feedback en vragen van haar inwoners en bezoekers met betrekking tot deze nieuwe muzikale ervaring. Geïnteresseerden kunnen hun mening delen met de dienst Ondernemen via ondernemen@knokke-heist.be.


Dit project is een voorbeeld van hoe stedelijke vernieuwing en technologische vooruitgang kunnen samengaan om een unieke, aangename winkelervaring te creëren. De resultaten van de testfase zullen cruciaal zijn voor toekomstige beslissingen over het gebruik van muziek in de openbare ruimte. De inwoners en bezoekers van Knokke-Heist worden aangemoedigd hun ervaringen te delen en deel te nemen aan de vorming van hun stad.