zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist

Knokke-Heist blijft gastronomisch sterk met 5 Michelinsterren  

Knokke-Heist heeft de voorbije jaren in België en ver daarbuiten een bijzonder sterke culinaire reputatie opgebouwd en is absolute koploper op vlak van gastronomie. Dit bewijzen nogmaals de uitzonderlijke resultaten van Michelin 2022 namelijk 5 sterren verdeeld over 4 Knokke-Heistse restaurants.  

Knokke-Heist heeft vele karakters en kan je niet samenvatten in 1 zin. Zowel voor de levensgenieter als de fijnproever heeft Knokke-Heist alles in huis. Fashion shoppen, kuieren langs de zandstranden, een blik op de buitengewone kunstcollecties of gastronomisch toptafelen… alles is er mogelijk.  In Knokke-Heist vind je toprestaurants die aan elke smaak beantwoorden. We zetten de topscores van Michelin 2022 op een rijtje.  

Bartholomeus met chef Bart Desmidt behoudt zijn twee Michelinsterren. Ook Cuines 33 met chef Edwin Menue, Sel Gris met Frederik Deceuninck en Boo Raan met Dokkoon Kapueak pronken met één Michelinster.   

Daarbovenop selecteerde Michelin maar liefst 8 niet te missen lunchadressen in de kustgemeente namelijk Cuines 33 (*), Sel Gris (*), Bristol, Caillou, De Savoye, Escabèche, Il Trionfo en Lispanne.  

2 REACTIES

  1. Ik vraag me af wat er zo belangrijk is aan die Michelinsterren. Je kunt in restaurants zonder sterren ook lekker eten. En dan maar klagen over de levensduurte. Wie gaat trouwens eten is zon sterrenrestaurant? Meestal niet de doorsneebevolking want die hebben er lak aan om enkele honderden euro’s te betalen om chic te doen.

  2. In KH is men fier op de gastronomische status van verschillende restaurants. Voor een maaltijd betaalt men al vlug 200 tot 400 euro per persoon.
    Voor de mensen – gezinnen die in armoede leven of het niet breed hebben in onze gemeente is er evenwel geen gelegenheid om in een sociaal restaurant een maaltijd te genieten. Geloof mij vrij, het gaat hier om tientallen gezinnen. De lange rij mensen die om de twee weken aanschuiven voor de voedselbedeling in ’t Schab in Heist zijn hier een stille getuige van. Het gemeentebestuur, samen met de NVA hebben hier geen oren naar. Dit past klaarblijkelijk niet in het mondaine KH. Het zou concurrentie kunnen betekenen voor de gevestigde HORECA.
    Ik noem dit een schande en ben onthutst hierover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen