18.2 C
Knokke-Heist

Knokke-Heist blijft gastronomische leider met 5 Michelinsterren

Knokke-Heist blijft onbetwist de gastronomische leider van België en Luxemburg met de bekendmaking van de MICHELIN Gids resultaten voor 2023 op maandag 13 maart. De badplaats heeft maar liefst 5 Michelinsterren weten te behouden, en de restaurants die deze sterren verdienen zijn verspreid over de hele gemeente.

Het beroemde Bartholomeus, gelegen aan de Zeedijk-Heist 267 en onder leiding van chef Bart Desmidt (foto), blijft zijn 2 Michelinsterren behouden. Dit is een bijzondere prestatie en bewijst dat het restaurant nog steeds behoort tot de absolute top van de Belgische en Luxemburgse gastronomie.

Ook Boo Raan aan de Edward Verheyestraat 17, geleid door chef Dokkoon Kapueak, Cuines 33 op de Smedenstraat 33 met chef Edwin Menue en Sel Gris op de Zeedijk 314 met chef Frederik Deceuninck, behouden hun welverdiende Michelinster. Dit bewijst dat deze restaurants zich kunnen meten met de allerbesten.

Deze fantastische resultaten bevestigen nogmaals de culinaire reputatie van Knokke-Heist. De volledige selectie van Michelin-restaurants in en rond de stad is te vinden op Knokke-Heist MICHELIN Restaurants – de MICHELIN Gids België. Maar wie zal er de volgende zijn om een Michelinster te verdienen? De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de culinaire scene van Knokke-Heist.

Knokke MICHELIN Restaurants – de MICHELIN Gids België

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen