17.6 C
Knokke-Heist

Knokke-Heist Brengt Triatlon dichter bij de Jeugd

Een unieke, sportieve belevenis dient zich aan in Sportoase Duinenwater, waar kinderen van 3 tot 12 jaar de kans krijgen om de opwindende wereld van de triatlon te ontdekken. De focus ligt niet op competitie, maar op plezier en volharding, met de intentie om een passie voor sport bij de jongere generatie aan te wakkeren.

In een tijdperk waar technologie de vrijetijdsbesteding van kinderen domineert, is de Iron Kid @ Sportoase Duinenwater een frisse benadering om kinderen te betrekken bij een gezonde en actieve levensstijl. Met een limiet van 1.000 deelnemers, verdeeld over vier leeftijdscategorieën en 24 startreeksen, biedt deze innovatieve triatlon een unieke gelegenheid voor de kinderen om hun grenzen te verleggen en een gevoel van voldoening te ervaren.

Aanmeldingen zijn geopend tot 31 juli of tot een reeks volzet is, en deelname kost slechts € 12,50 per kind. De basisfilosofie is eenvoudig: de uitdaging aangaan en afronden. Het noteren van tijden is niet toegestaan; in plaats daarvan staat plezier centraal. Kinderen worden aangemoedigd om te genieten van het moment, het applaus, de spandoeken en de support van hun familie en vrienden.

“Het is belangrijk om kinderen te betrekken bij sportieve activiteiten, niet alleen om hun fysieke gezondheid te bevorderen, maar ook om hun zelfvertrouwen en discipline te verbeteren, zegt Sportschepen Jan Morbee. Het biedt een platform voor kinderen om te leren omgaan met doorzettingsvermogen en teamgeest”.

Het evenement is meer dan alleen een sportwedstrijd; het is een gemeenschapsevenement dat gezinnen samenbrengt en jongeren inspireert om de eerste stappen te zetten in de wereld van de sport.

Met de laatste inschrijvingsdatum die snel nadert, beginnen veel ouders zich af te vragen: Zal mijn kind de uitdaging aangaan en zich inschrijven voor de Iron Kid @ Sportoase Duinenwater?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen