9.9 C
Knokke-Heist

Knokke-Heist: crimineel veroordeeld voor schriftvervalsing

De rechter in Brugge heeft woensdag een 28-jarige man uit Brussel veroordeeld tot 100 uur werkstraf voor het vervalsen van loonfiches. C.H. had valse documenten aangeleverd om een studio in Knokke te kunnen huren.

De man met een crimineel verleden slaat opnieuw toe

Het was de zaakvoerder van een grafisch ontwerpbureau die op 29 oktober 2021 naar de Lokale politie Damme/Knokke-Heist stapte nadat een immokantoor hem had gewaarschuwd over de verdachte situatie. Na grondig onderzoek bleek C.H. schuldig aan schriftvervalsing.

Een herhaling van zijn oude fouten

Volgens het Openbaar Ministerie was C.H. geen onbekende voor de rechter. In 2015 kreeg hij al eens 250 uur werkstraf voor oplichting en schriftvervalsing. De procureur eiste in deze zaak zelfs 9 maanden celstraf. C.H.’s advocaat verklaarde echter dat zijn cliënt vakantiewoningen verhuurde via Airbnb en regelmatig in Knokke moest zijn voor zijn job. Het ontbreken van een vast contract zou zijn motief zijn om valse loonfiches aan te leveren. De advocaat vroeg met succes om een werkstraf, met als waarschuwing dat bij niet-uitvoering alsnog 10 maanden celstraf volgt.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen