vrijdag, april 19, 2024
HomeCultuurKnokke-Heist door de Ogen van Haar Inwoners: Een Filmische Terugblik"

Knokke-Heist door de Ogen van Haar Inwoners: Een Filmische Terugblik”

Op een heldere herfstdag, in het hart van Knokke-Heist, opent Cultuurcentrum Scharpoord zijn deuren voor een unieke filmvoorstelling. “De tijd van toen”, een filmreportage gecreëerd door het belevingscentrum HEY, nodigt de gemeenschap uit voor een gratis reis door de lokale geschiedenis. De voorstellingen vinden plaats om 14.30 en 19.00 uur, waarbij iedereen welkom is om deel te nemen aan deze visuele reis.

De film brengt tien inwoners van Knokke, Heist, Westkapelle, en Ramskapelle samen, zowel bekend als minder bekend. Onder hen bevinden zich Anne-Marie Maertens, Bobby Short, Danny Couvreur, Guy Erbo, Hubert Meyers, Martin Vanden Broucke, Ronny Engelrelst, Thierry Robyns, Tony Venneman en Louis Burggraeve. Deze individuen, verenigd door hun liefde voor Knokke-Heist, delen hun persoonlijke verhalen en herinneringen.

Deze getuigenissen zijn meer dan alleen herinneringen; ze zijn levendige schilderijen van het leven in Knokke-Heist. Van kinderspelen op de zonnige stranden tot de ontwikkeling van hun beroepsloopbanen, de film verkent de diverse facetten van het leven in deze badstad. Deze persoonlijke verhalen bieden een uniek perspectief op de evolutie van Knokke-Heist, een plaats die bekend staat om haar prachtige badplaats en rijke geschiedenis.

“De tijd van toen” is niet alleen een terugblik op het verleden, maar ook een viering van de gemeenschap en haar groei. Het is een uitnodiging om Knokke-Heist op een dieper niveau te begrijpen en waarderen, door de ogen van de mensen die het het beste kennen. Deze filmreportage is een waardevolle toevoeging aan de culturele agenda van de stad en een must-see voor zowel inwoners als bezoekers.

Als afsluiting biedt “De tijd van toen” een kans om de schoonheid en de ziel van Knokke-Heist te ervaren. Een kans om de banden met de gemeenschap te versterken en een nieuw perspectief te krijgen op wat het betekent om deel uit te maken van deze bijzondere badstad.