dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist: Een Winterse Veiligheidsoase in vergelijking met de rest Vlaanderen

Knokke-Heist: Een Winterse Veiligheidsoase in vergelijking met de rest Vlaanderen

Terwijl de winterse duisternis langzaam plaatsmaakt voor helderdere dagen, reflecteren de inwoners van onze gemeente op een significante trend in wijken zoals Duinenwater, Heulebrug en andere. Woninginbraken, een sluimerende zorg tijdens de koudere maanden, tonen een onthullend patroon in onze idyllische gemeente. Gelukkig kon onze Lokale Politie ook een bende klissen.

Wintermaanden brengen traditioneel een piek in woninginbraken, aangedreven door de langere avonden die dieven een dekmantel bieden. In Vlaanderen is deze trend duidelijk, met november, december en januari die vaak de meeste incidenten registreren. Echter, Knokke-Heist, breekt met deze trend. Volgens de laatste cijfers van de federale politie waren deze maanden vorig jaar verantwoordelijk voor slechts 24% van de totale inbraken in de gemeente.

De rest van de inbraken vond plaats gedurende de andere maanden, wat wijst op een unieke dynamiek in Knokke-Heist. In totaal werden 36 inbraken gemeld in de winter, een daling vergeleken met de 38 in de voorafgaande winter. Deze cijfers moeten echter met voorzichtigheid worden benaderd, aangezien niet alle inbraken worden gemeld.

Ter vergelijking, in Ruiselede, een andere gemeente in West-Vlaanderen, was de situatie ernstiger met meer dan drie inbraken per duizend gezinnen vorige winter. Brugge, de grootste stad in de provincie, registreerde 96 inbraken, het hoogste absolute aantal in de regio.