5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Knokke-Heist investeert opnieuw 3000 euro in ontwikkelingsproject in Suriname

Het gemeentebestuur heeft beslist om opnieuw 3 000 euro van het budget voor ontwikkelingssamenwerking te besteden aan het hulpproject in Kajana in Suriname. Sinds 2017 schenkt de gemeente jaarlijks een bedrag van 3 000 euro aan dit inititatief via toenmalig verantwoordelijke Rudy Vanhalewyn, voormalig stafmedewerker bij de gemeentelijke dienst Communicatie.   

Na het plotse overlijden van Rudy Vanhalewyn heeft stadsgenoot Johan Cabooter de contacten met Kajana overgenomen. Door corona viel het toerisme als bron van inkomsten in dit dorp weg. Overvloedige regens leidden tot hongersnood. Een deel van de geplaatste zonnepanelen werd door een onweer vernietigd. Verder is er budget nodig voor voeding, onderwijs, drinkwater en elektriciteitsvoorziening.  

Onder impuls van Johan Cabooter heeft het Davidsfonds Westkapelle al een actie ondernomen om fondsen te verwerven. In het belang van de continuïteit van de ondersteuning besloot het gemeentebestuur ook dit jaar een bedrag van 3 000 euro te besteden aan dit ontwikkelingsproject.  

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over