Home Cultuur Knokke-Heist krijgt opnieuw de grootste carnavalstoet na Aalst (+ lijst v/d karren)

Knokke-Heist krijgt opnieuw de grootste carnavalstoet na Aalst (+ lijst v/d karren)

0
2122

Ontdek de Magie van Carnaval in Heist: een Festival van Kleur en Creativiteit. In het hart van Knokke-Heist ontvouwt zich elk jaar een spektakel dat zowel jong als oud betovert. Dit artikel neemt je mee naar de levendige straten van Heist, waar de carnavalstraditie in al haar glorie tot leven komt.

Het carnaval van Heist, een levendige viering die elk jaar de gemeente in een feestparadijs verandert, is een onmisbaar evenement in de regio. De hoogtepunten zijn de imposante zondagstoet en de schitterende avondstoet op dinsdag, waarin de grenzeloze creativiteit van de deelnemers zich manifesteert. Deze stoeten, bekend om hun artistieke praalwagens en kostuums, zijn het resultaat van maandenlange voorbereiding door toegewijde vrijwilligers.

De festiviteiten strekken zich uit over vier dagen, met een scala aan activiteiten die iedereen iets te bieden hebben. Van de Sprotjesdag tot het kindercarnavalbal, elk evenement draagt bij aan de unieke sfeer van het carnaval. Belangrijke momenten zoals de aanstelling van de prins(es) carnaval en de Klasparade versterken de gemeenschapszin.

Het hoogtepunt van het carnaval in 2024 wordt wederom verwacht op de zondag (11/2)- en dinsdagstoet (13/2). Deze stoeten trekken door het centrum van Heist, met als afsluiting de Proclamatie Stoet op het Sfeerplein De Bolle. Andere opmerkelijke momenten zijn de Babeluttenworp en de Popverbranding, die het naderende einde van het carnaval symboliseren.

NO COMMENTS