woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist Loopt: De ENGIE Knokke Run Trok Massa's Aan

Knokke-Heist Loopt: De ENGIE Knokke Run Trok Massa’s Aan

Op woensdag 1 mei transformeerde Knokke-Heist zich tot een bruisend centrum van sportieve energie tijdens de jaarlijkse ENGIE Knokke Run. Deze loopwedstrijd, bekend om zijn prachtige parcours langs de Zeedijk en door de mondaine villawijken van het Zoute, trok dit jaar een recordaantal van meer dan 4000 deelnemers, een stijging van 1300 inschrijvingen vergeleken met het voorgaande jaar.

Een Onverwachte Deelnemer

Te midden van deze sportieve hoogdag verscheen een onverwachte deelnemer aan de startlijn: Vincent Van Quickenborne, de voormalige minister van Justitie en huidige Volksvertegenwoordiger voor Open VLD. Zijn deelname was des te opmerkelijker omdat hij niet alleen spontaan besloot mee te doen, maar dit ook deed in kostuumschoenen en -broek. Ondanks deze ongebruikelijke outfit, voltooide Van Quickenborne de halve marathon in een indrukwekkende tijd van 2 uur, 8 minuten en 21 seconden.

Bijzondere Outfits en Sportieve Verrassingen

De verschijning van Van Quickenborne in formele kledij was niet alleen een bron van amusement voor de toeschouwers, maar diende ook als een levendige herinnering aan de onvoorspelbaarheid en de feestelijke geest van het evenement. “Het was een verrassende wending om hem in die outfit naast me te zien lopen,” vertelde partijgenoot en schepen van Knokke-Heist, Nick Wenmaekers met een glimlach.

Een Evenement voor Iedereen

Met afstanden variërend van de volledige 21 km tot een kindvriendelijke 1,5 km run, bewijst de ENGIE Knokke Run dat het een evenement is dat zowel serieuze als recreatieve lopers aantrekt. “De ENGIE Knokke Run is een topevenement voor elk type sporter, van jong tot oud,” benadrukte schepen van Sport Tine Gobert.