18.2 C
Knokke-Heist

Knokke-Heist rouwt nog steeds om wijlen burgemeester Leopold Lippens

Twee jaar geleden overleed Graaf Leopold Lippens, de voormalige burgemeester van Knokke-Heist, op 79-jarige leeftijd aan leukemie. Ondanks zijn ziekte bleef hij actief in zijn functie. De inwoners van Knokke-Heist voelen nog steeds het verlies van hun pater familias. Lippens was een echte burgervader die fierheid opwekte bij de inwoners, tweedeverblijvers en dagjestoeristen.

Als politicus stond Lippens bekend om zijn ongezouten mening en zijn vastberadenheid om nieuwe wegen te bewandelen. Zo weigerde hij treinen toe te laten in Knokke-Heist toen toeristen de coronamaatregelen niet naleefden. In de jaren negentig voerde hij een controversiële campagne tegen de “frigoboxtoeristen”. Ondanks zijn vastberadenheid was hij enorm populair dankzij zijn oprechte en joviale aanpak.

Lippens begon zijn politieke carrière als schepen van openbare werken in Knokke-Heist en werd in 1979 benoemd tot burgemeester, een functie die hij tot aan zijn dood vervulde. In 2018 kreeg hij zelfs 7.000 voorkeursstemmen. Hij was lid van de partij Gemeentebelangen en was vastbesloten om zijn functie als burgemeester van Knokke-Heist te behouden. Hij was van mening dat hij op 104-jarige leeftijd zou stoppen, maar uiteindelijk zou hij 41 jaar lang de kuststad besturen.

Leopold Lippens was lid van een vooraanstaande familie en liet drie kinderen na: Justine, Julie en Valéry, die nog steeds in het ouderlijk huis in Knokke-Heist woont. Om zijn nalatenschap te eren, kunt u hieronder het allerlaatste interview met onze burgemeester herbekijken:

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen