vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist Scherpt de Teugels aan: Nieuwe Politieverordening van Kracht

Knokke-Heist Scherpt de Teugels aan: Nieuwe Politieverordening van Kracht

Geldboetes Gaan Sky-High en Dag Bierfiets

First things first: de maximale boete voor wie de regels aan zijn laars lapt, is geüpgraded van € 350 naar een whopping € 500. En voor iedereen die dacht slim te zijn door zich achter de kentekenplaat van hun bolide te verstoppen: think again. De gemeente heeft nu kentekenaansprakelijkheid in haar arsenaal. Oh, en heb je een zwak voor bierfietsen of een passie voor agressief bedelen? Tja, dan is het nu tijd voor een nieuwe hobby, want die zijn vanaf nu een no-go in Knokke-Heist.

Orde en Netheid: Niet Meer, Niet Minder

Als het op netheid aankomt, heeft de gemeente ook de teugels aangehaald. Er zijn nu limieten gesteld aan hoeveel pmd en papier & karton je buiten mag zetten bij elke inzameling. En voor de winkeliers onder ons: het uitstallen van koopwaar op het trottoir blijft verboden terrein. Maar geen zorgen, je menuborden mogen nog steeds buiten staan, mits je je aan een paar regeltjes houdt. En voor de vastgoedmakelaars? Stickers plakken mag, maar wel even netjes binnen de lijntjes kleuren, a.u.b.

Bouwplannen? Max Drie Werfwagens!

Bouwprojecten krijgen ook een update. Voortaan mag je maximaal drie werfwagens per bouwproject parkeren op openbaar domein, en let op: in de weekenden en op feestdagen is het privégebruik van de openbare ruimte voor bouwwerkzaamheden een no-go in de toeristische zones. Maar, geen paniek, voor werftoiletten wordt een uitzondering gemaakt.

Kortom: Een Frisse Start voor Knokke-Heist

Met deze nieuwe politieverordening zet Knokke-Heist een grote stap vooruit naar een nog leefbaardere, veiligere en kwalitatievere woonomgeving. Deze regels zijn er niet om je te pesten, maar om ervoor te zorgen dat we allemaal kunnen genieten van een harmonieuze en duurzame samenleving. Want zeg nou zelf, wie wil er nu niet in een gemeente wonen waar het goed toeven is?

Voor de volledige rundown van de nieuwe regels, surf naar de officiële website van Knokke-Heist. En hé, laten we samenwerken om onze prachtige gemeente top te houden!