4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Knokke-Heist start op 19 januari met vaccinatie van 5- tot en met 11-jarigen

Op woensdag 19 januari 2022 start Knokke-Heist in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle met het vaccineren van de leeftijdscategorie tussen 5 en 11 jaar. Omdat het welbevinden van het kind op zo’n moment heel belangrijk is zodat het zich op zijn/haar gemak voelt, zal het vaccinatiecentrum op beide dagen zo kindvriendelijk mogelijk worden aangekleed. De medewerkers zorgen voor een aanpak op kindermaat, er spelen aangepaste video’s in de wachtruimte en op het einde wordt een vaccinatiediploma uitgereikt. Op deze dagen zullen ook maar enkel kindervaccinaties geplaatst worden en kunnen volwassenen er dus niet terecht voor een booster- of andere prik.  

Uitnodigingen deze week verzonden per post 

Het vaccinatieteam in het sportcentrum Molenhoek in Westkapelle had al een deel van de uitnodigingen voor de vaccinatie van 5-11 jarigen op maandag 3 januari 2022 opgestuurd. Op donderdag 6 januari 2022 gingen de resterende brieven de deur uit.  De uitnodigingen komen enkel per brief (post) toe en worden dus niet digitaal naar een e-mailadres verzonden. De verzending is gericht naar het officieel domicilieadres waar het kind is ingeschreven. Wonen de ouders niet op hetzelfde adres dan komt de brief toe op het adres waar hun kind is ingeschreven.  De uitnodiging komt slechts op 1 adres toe.  

Kindervaccin van Pfizer 

De kinderen krijgen een kindervaccin van Pfizer, waarvan 2 dosissen nodig zijn met een interval van minimum 21 dagen. De vaccinaties vinden plaats in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle. De eerste prik is voorzien op woensdag 19 januari 2022 van 13 uur tot 18 uur of op zaterdag 22 januari 2022 van 9 uur tot 13 uur en van 14 uur tot 17 uur. De tweede prik volgt dan op woensdag 9 februari 2022 van 13 uur tot 18 uur of op zaterdag 12 februari 2022 van 9 uur tot 13 uur en van 14 uur tot 17 uur.  

Mogelijkheid om broertjes en zusjes samen te vaccineren 

Krijgen kinderen binnen hetzelfde gezin en binnen dezelfde leeftijdscategorie (5-11 jarigen) een uitnodiging op een verschillend tijdstip of dag, dan kunnen de ouders altijd naar het callcenter 0800 11 151 bellen om broertjes en/of zusjes samen te laten vaccineren.  

Sterk aanbevolen voor zieke kinderen en gezonde jongeren die in contact komen met personen met risicofactoren 

De kindervaccins van Pfizer zijn in principe ontwikkeld voor alle 5-tot en met –11-jarigen maar worden in het bijzonder aanbevolen voor jongeren met onderliggende ziekten en zij die in contact komen met mensen met risicofactoren. Waarom het vaccineren van jonge kinderen aan te raden is, lees je hier.  

 
Speciale aandachtspuntjes op de dag van de vaccinatie: 

  • Breng het Kids-ID of ISI+-kaart van het te vaccineren kind mee. Onder de 12 jaar is een kids-ID niet verplicht. Ouders moeten deze niet verplicht aanvragen om het vaccin voor hun kind te kunnen krijgen; kinderen die geen kids-ID hebben kunnen hun ISI+-kaart (aan te vragen via Ziekenfonds) voorleggen  
  • Begeleiding door een van de ouders of voogd (toestemming wordt gegeven door aanwezigheid) Indien een van de ouders of voogd niet kan meekomen, dan kan dit onder begeleiding van een andere volwassene. In dit geval moet hij/zij een ingevulde toestemmingsbrief en medische vragenlijst kunnen voorleggen. 
  • Laat je kind geen inspanning leveren onmiddellijk na de vaccinatie  

Voor meer info: Callcenter vaccinatiecentrum T 0800 111 51

– vaccinatiecentrum@knokke-heist.be 

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over