vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist

Knokke-Heist stelt fietsroutes langs landbouw en hoevewinkels voor

Reportage: Erik Hollé – Camera: Carlos Longueville – Hoofdredactie: Geert Deman

Knokke-Heist is gekend als een kustgemeente maar er is ook nog heel wat landbouw aanwezig. Niet minder dan 55% van de oppervlakte van de gemeente is in landbouwgebruik. En er zijn nog 92 bedrijven die aan landbouwproductie doen.

Onbekend is helaas onbemind. Daarom werkte het gemeentebestuur Knokke-Heist samen met de gemeentelijke landbouwraad een fonkelnieuwe fietskaart uit met twee routes langs landbouw en hoevewinkels. De pedaalridder (her)ontdekt zo niet alleen de pracht en praal van de badplaats maar ook 11 hoevewinkels die producten uit de korte keten aanbieden. Dit zijn kwaliteitsvolle producten rechtstreeks van bij de boer en dus zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Denk aan ambachtelijk hoeve-ijs, aardappelen, hoevevlees, honing, groenten, confituur en nog zo veel meer. Reden te meer om te proeven van de nieuwe fietsroutes.

De fietskaart ‘Fietsen door de polders’ is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar bij de deelnemende hoevewinkels: Bij Sandy, De Tramroute, Hoeveslagerij Burggraeve, Hoeve Hazegras Ijshuisje, ‘T Hof Ter Kalvekete, Het Polderveld, Jacobinessenhoeve, Lannoye Kurt en Machteld, Limousin Rabaut, Manège Ponderosa en Zoete Polder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen