zaterdag, februari 24, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist steunt Senegalese gezondheidszorg met donatie aan vzw Les Amis Dus Cap...

Knokke-Heist steunt Senegalese gezondheidszorg met donatie aan vzw Les Amis Dus Cap Skirring

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft recentelijk een bedrag van 2000 euro gedoneerd aan de vzw Les Amis Dus Cap Skirring. Deze organisatie, mede opgericht door de Knokke-Heistse Pascale Verhaeghe, is actief betrokken bij de verbetering van de gezondheidszorg in Senegal. Dit initiatief is een toonbeeld van internationale solidariteit en lokale betrokkenheid.

Uitbreiding van Gezondheidszorg in Senegal

De vzw Les Amis Dus Cap Skirring heeft zich toegewijd aan de ontwikkeling van essentiële gezondheidsvoorzieningen in Senegal. Hun huidige projecten omvatten de uitbouw van een materniteit en het oprichten van een dokterspraktijkruimte. Deze inspanningen zijn cruciaal, gezien de uitdagingen waar de Senegalese gezondheidszorg voor staat, met name op het gebied van moeder- en kindzorg.

Fondsenwerving voor Medische Voorzieningen

Een belangrijk aspect van de activiteiten van de vzw is het verzamelen van fondsen. Deze fondsen zijn bedoeld om de voorraad medicatie aan te vullen, benodigdheden voor de materniteit aan te schaffen, een gynaecoloog aan te werven en een operatiekamer in te richten. Het gemiddelde budget voor medicatie per persoon in het project bedraagt momenteel ongeveer 20 euro. Met de bijdrage van 2000 euro van het gemeentebestuur van Knokke-Heist kan de vzw medische zorg bieden aan ongeveer 100 personen.

Impact van de Donatie

De steun van het gemeentebestuur van Knokke-Heist is niet alleen een financiële impuls voor de vzw, maar het benadrukt ook het belang van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid en wereldwijde samenwerking. De donatie heeft een directe impact op de levenskwaliteit van veel mensen in Senegal, vooral op het gebied van gezondheidszorg voor moeders en kinderen.

Het gebaar van Knokke-Heist is een inspirerend voorbeeld van hoe lokale overheden kunnen bijdragen aan wereldwijde gezondheidsinitiatieven. Het onderstreept het belang van grensoverschrijdende solidariteit en de rol die kleine gemeenschappen kunnen spelen in het ondersteunen van grote humanitaire doelen.