18.2 C
Knokke-Heist

Knokke-Heist verwelkomt ‘Lumière aan zee’: een zomer vol filmplezier aan de kust

Deze zomer kunnen filmliefhebbers in Knokke-Heist genieten van de tijdelijke pop-upbioscoop ‘Lumière aan zee’, gevestigd in Cultuurcentrum Scharpoord. Het veelzijdige filmprogramma biedt een breed scala aan zomerse blockbusters, Belgische toppers, familiefilms en festivalparels van Cannes.

Knokke-Heist herleeft haar glorieus verleden met beroemdheden op en naast het witte doek, met de lancering van de pop-upbioscoop ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord. De Lumière Groep opent van 4 juli tot en met 27 augustus haar deuren en biedt zowel lokale bewoners als bezoekers van Knokke-Heist en omgeving de mogelijkheid om drie filmvoorstellingen per dag bij te wonen, van dinsdag tot en met zondag.

Het diverse filmprogramma is samengesteld voor een breed publiek en bevat zorgvuldig geselecteerde zomerse blockbusters, Belgische toppers, familiefilms en festivalparels van Cannes. Filmliefhebbers kunnen zich verheugen op blockbusters zoals ‘Barbie’ en ‘Mission Impossible: Dead Reckoning Part One’, de nieuwe film van Wes Anderson, ‘Asteroid City’, en ‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan.

De pop-upbioscoop in Cultuurcentrum Scharpoord biedt een aangename filmervaring met 426 zitplaatsen, een moderne geluidsinstallatie en een hypermodern ventilatiesysteem. Gelegen nabij het centrum van Knokke-Heist en de zeedijk, vormt ‘Lumière aan zee’ een tijdelijke maar volwaardige uitbreiding van de vier bestaande Lumière-bioscopen in Brugge, Mechelen en Antwerpen. Het programma is aangepast aan het brede publiek en het vakantiegevoel aan zee, en het ervaren team van Lumière zal het initiatief vakkundig begeleiden.

Benny Salaets, CEO van Lumière, is enthousiast over de samenwerking met de gemeente Knokke-Heist en het cultuurcentrum om een extra ontspanningsaanbod aan de kust te creëren. Astrid Mestdach, schepen van cultuur Knokke-Heist, benadrukt dat film een belangrijk onderdeel is van de nieuwe gemeentelijke slogan “Knokke-Heist, beleving op haar best”, en is verheugd dat Lumière de ideale partner is om het aanbod uit te breiden. Pedro Oosterlynck, directeur Cultuurhuis Knokke-Heist, bevestigt dat Cultuurcentrum Scharpoord trots is om gastheer te zijn van de pop-up cinema, die perfect aansluit bij hun missie om ontmoeting, cultuurbeleving en ontplooiing te bevorderen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen