dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist Verwezenlijkt Ondergrondse Parkeerdroom: Verkoop Garageboxen Schiet goed op

Knokke-Heist Verwezenlijkt Ondergrondse Parkeerdroom: Verkoop Garageboxen Schiet goed op

In het hart van Knokke-Heist verloopt de verkoop van ondergrondse garages vlot. De realisatie van een ambitieus project, de Residentie Matuvu, is in volle gang. Deze ontwikkeling belooft een aanzienlijke toename van parkeergelegenheid door de aanleg van een ondergrondse privatieve parking met twee niveaus.

Het project, geïnitieerd door de Tijdelijke Maatschap Matuvu, bestaat uit het bouwen van in totaal 153 garageboxen, verdeeld over twee niveaus. De bouw van deze faciliteit begon na goedkeuring door de gemeenteraad van Knokke-Heist en een reeks aktes verleden door notaris Thomas Dusselier. De eerste akte, gedateerd op 17 juli 2020, heeft geleid tot een veelbelovende start van de bouw.

Opvallend is de snelle verkoop van deze garageboxen. Tot op heden zijn er 121 van de 153 boxen verkocht, wat neerkomt op een totale grondwaarde van 7.528.334,69 EUR. Dit illustreert de hoge vraag naar kwaliteitsvolle parkeeroplossingen in de regio.

De verkoop van garageboxen op niveau -1 en -2 heeft verschillende stadia doorgemaakt, met opeenvolgende goedkeuringen door de gemeenteraad. De grondwaarde voor de boxen op elk niveau, vastgesteld door de gemeente, speelt een cruciale rol in de totale waarde van het project.

Het project Residentie Matuvu in Knokke-Heist is een lichtend voorbeeld van stedelijke vernieuwing en efficiënt ruimtegebruik. Met de voortgang van de verkoop en de bouw van de garageboxen, komt de gemeente dichterbij het realiseren van haar visie op een georganiseerde en toegankelijke parkeeroplossing. Dit project draagt bij aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Knokke-Heist, en markeert een belangrijke mijlpaal in stedelijke ontwikkeling.