HomeKnokke-HeistKnokke-Heist wil starten met een TEJO-huis

Knokke-Heist wil starten met een TEJO-huis

TEJO staat voor therapeutische begeleiding van jongeren tussen 10 – 20 jaar. Deze gratis kortdurende ondersteuning met of zonder afspraak verloopt anoniem en onmiddellijk. Momenteel zijn er 18 Tejo-huizen in Vlaanderen. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist wil samen met Tejo-vzw zijn schouders zetten onder een 19de  Tejo-huis in onze gemeente en het huis begeleiden naar een volledig autonome vzw. Het Tejo-huis zou openen in het najaar maar daarvoor zijn we nu al op zoek naar medewerkers.  

Waarvoor kan je in zo’n Tejo-huis terecht?  
Het Tejo-huis is een fijne, makkelijk toegankelijke plek waar jongeren tussen 10 en 20 jaar terecht kunnen om te babbelen over hun kleine of grote zorgen. Tejo is er om aandacht te schenken aan het mentaal welzijn van onze jongeren door laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan te bieden. Kortdurend, onmiddellijk, anoniem en gratis. Want het is oké om even niet oké te zijn. Bij Tejo kijken we hoe we de jongere kunnen helpen. Gewoon op basis van een eenvoudige vraag: “Hoe gaat het met je?”.  
 
Draag jij jongeren een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren aan dit project?   

Wij zoeken:   

  • Professionele therapeuten die graag met jongeren aan de slag gaan, kortdurend vanuit hun eigen denkkader. De verschillende strekkingen zijn welkom.  
  • Onthaalmedewerkers die zorgen voor een warm onthaal van onze jongeren.  
  • Andere vrijwilligers die onze organisatie vanuit hun expertise graag willen ondersteunen.  
  • Leden voor een raad van bestuur  
  • Fondsenwervers 

Wil je mee je schouders te zetten onder de opstart van een Tejo-huis Knokke-Heist, of ken je de geknipte persoon binnen je netwerk, aarzel niet. Als vrijwilliger krijg je sowieso een warme omkadering, ondersteuning, supervisie en specifieke opleidingen op maat van TEJO. Alle vacatures vind je terug onder Openstaande vacatures (vrijwilligerswerk) | Knokke Heist (knokke-heist.be) 

  
Gratis lezing door oprichtster Ingrid De Jonghe 

Kom maandag 14 juni 2021 om 19.30 uur naar CC Scharpoord voor de gratis lezing van Ingrid De Jonghe, oprichtster van TEJO-Vlaanderen. Zij brengt je graag het verhaal over TEJO. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar huisvanhetkind@knokke-heist.be  of bel naar 050 530 921 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers