4.8 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Knokke-Heistenaar Bernard De Bruyckere, heeft de CPG 5-Star Professional Award ontvangen

PGA of Belgium lid en Chief Executive, Bernard De Bruyckere, heeft de CPG 5-Star Professional Award ontvangen als erkenning voor zijn meer dan 30 jaar ervaring in de sport en zijn enorm belangrijke rol in de ontwikkeling van de PGA of Belgium en zijn leden.

De 5-Star Professional Award is een erkenning voor de besten in de sector – personen die de belangrijkste kenmerken vertonen van wat een PGA Professional is en die uitmuntendheid hebben getoond op de vele gebieden van expertise en activiteiten waar PGA leden in betrokken zijn.

De Bruyckere, die begin december zijn 30-jarig dienstverband bij de PGA of Belgium vierde, heeft dit perfect bewezen tijdens zijn loopbaan op gebieden zoals coaching, administratie, refereeing, opleiding en ontwikkeling, om er maar enkele te noemen.

“Het is een enorm moment,” zei De Bruyckere die de prijs in ontvangst nam tijdens de CPG Annual Awards Supported by Rolex, gehouden in Penina Hotel & Golf Resort. “Om genomineerd te worden door je eigen PGA en bestuur en erkenning te krijgen van de CPG, die nu 43 landen wereldwijd vertegenwoordigen, is geweldig – ik ben erg trots.

“Het is een avontuur geweest. Toen ik begon waren er nog geen computers, smartphones… zelfs de Euro niet! Dus om de evolutie van het spel en de technologie eromheen te zien is een ongelooflijke ervaring geweest. PGA Professional zijn is een echte uitdaging omdat je met zoveel verschillende mensen te maken hebt en je veel oplossingen moet vinden voor een reeks complexe problemen.”

De Bruyckere begon als golfleraar tijdens zijn legerdienst en stamt uit een lange rij golfers, met zijn grootvader als greenkeeper bij Royal Zoute Golf Club en zijn vader als assistent-professional.  Op 24jarige leeftijd werd hij de jongste golfmanager van België op dat moment.

Hij maakte de overstap naar de administratieve kant van de sport toen hij penningmeester werd van de PGA of Belgium en in 1994 de functie van General Secretary op zich nam, waar hij sindsdien altijd is gebleven. Als eerste PGA of Belgium Professional die slaagde voor The R&A Rules School, heeft hij ook vele nationale tornooien en CPG [vroeger PGAs of Europe] evenementen geleid, zoals het PGA Professional Championship of Europe, Fourball Championship en Beko Classic Pro-Am.

Bernard blijft een belangrijke impact hebben op de opleiding van de PGA of Belgium Professionals en die daarbuiten door zijn visie op, en ontwikkeling van, het opleidings- en onderwijsprogramma van de vereniging.

CPG-voorzitter, Frank Kirsten, gaf commentaar: “Het is een groot genoegen deze eer te mogen toekennen aan mijn grote vriend, Bernard.  We kennen elkaar al vele jaren en ik kan niemand bedenken die meer geschikt is om deze erkenning in ontvangst te nemen, gezien de rol die hij gespeeld heeft in de ontwikkeling van PGA of Belgium leden en PGA Professionals ook verder in het buitenland”.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over