18.9 C
Knokke-Heist

Knokke-Heistenaar Gyorgy Csepregi technisch coördinator van “De Beerschot”

De Knokke-Heistenaar Gyorgy Csepregi, eigenaar van Lucoil aan de Natienlaan, maakt nu ook furore als technisch coördinator van Beerschot. De 46-jarige ex-voetballer, die ooit speelde voor clubs als Cercle Brugge en Roeselare, was het afgelopen seizoen hoofdscout bij United World en maakt nu de overstap naar Beerschot, waar hij de sportieve richting zal bepalen. “De focus op jeugd en transparante communicatie tussen team, coaches en management zullen mijn speerpunten zijn.”

Csepregi speelde tot 2006, eerst bij Hongaarse club Honved Budapest, daarna bij Belgische clubs Cercle Brugge, Roeselare en Knokke. Toen een blessure een einde maakte aan zijn voetbalkriebels, bleef hij actief in het Belgische voetbal. Het afgelopen jaar was hij hoofdscout bij United World en kent daardoor Beerschot en het Belgische voetballandschap.

“Ik kom in een vertrouwde situatie terecht”, zegt Csepregi glimlachend. “Ik was deze mercato al betrokken bij alle transfers van Beerschot en dat zal nu niet anders zijn, al is het in een nieuwe rol. Het feit dat ik de club en het Belgische voetbal al ken, speelt uiteraard in mijn voordeel.”

De visie van Csepregi sluit ook perfect aan bij die van Beerschot. “Ik wil altijd inzetten op jeugd, zoals Beerschot tijdens deze transferperiode gedaan heeft. Niet alleen door kwalitatieve jonge spelers aan te trekken, maar ook door kansen te bieden aan onze eigen jeugdspelers. Daarnaast sta ik voor open en transparante communicatie naar spelers, coaches en management. Duidelijkheid is voor iedereen het beste.”

Gyorgy Csepregi maakt ook deel uit van het technisch comité, samen met Algemeen Directeur Frédéric Van den Steen, Academy Manager Davy De Smedt, Coach Andreas Wieland en U23-coach Cederique Tulleners. Het comité wordt nog steeds geadviseerd door Marc Noé en dr. Nick Jansen en zal nauw samenwerken met het Football Business Development team van United World onder leiding van CEO Abdullah Al Ghamdi en Director Of Recruitment Steven Vanharen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen