dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heistenaar Peter Taffeiren: Van Vastgoedmagnaat tot Politieke Belofte voor de N-VA

Knokke-Heistenaar Peter Taffeiren: Van Vastgoedmagnaat tot Politieke Belofte voor de N-VA

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidatenlijst voor de parlementsverkiezingen van 9 juni 2024 rond. Deze lijst wordt gekenmerkt door een mix van ervaren politici en nieuwe gezichten, waaronder Peter Taffeiren uit Knokke-Heist, een opmerkelijke nieuwkomer in de politiek na een succesvolle carrière in de vastgoedwereld.

Sander Loones en Jean-Marie De Decker worden de kopmannen voor het Vlaams Parlement en de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Maaike De Vreese, momenteel zetelend in het Vlaams Parlement, maakt de overstap naar de Kamer en wordt de running mate van De Decker.

De lijst bevat veertien kandidaten uit de regio Brugge-Oostkust, waaronder An Capoen, een arts en voormalig Kamerlid, Nele Caus, gemeenteraadslid en ondernemer, en Sam Vandoorne, advocaat. Geert Van Tieghem, al sinds 2017 fractieleider voor N-VA in Brugge, en Ilse Coopman, historica en gemeenteraadslid, vertegenwoordigen ook de regio.

Vanuit Knokke-Heist trekt de N-VA met Cathy Coudyser, Vlaams parlementslid, en Peter Taffeiren, een nieuw gezicht en voormalig medeoprichter van POC Partners naar de kiezer.

Peter Taffeiren. Als voormalig medeoprichter van het succesvolle vastgoedbedrijf POC Partners, heeft Taffeiren een indrukwekkende carrière in de vastgoedsector achter de rug. Zijn vertrek bij POC Partners in 2020 markeerde het einde van een tijdperk waarin hij vooral aan de Belgische kust, met Knokke als speerpunt, talrijke prestigieuze residenties oprichtte.

Taffeiren’s vastgoedprojecten zijn niet alleen beperkt tot België. Zijn ambitie reikte verder dan de nationale grenzen, getuige zijn projecten in Polen. Vooral in Darlowo, een Poolse kustplaats aan de Baltische Zee, heeft hij een significant stempel gedrukt. Zijn project Marina Royale transformeerde dit eens ongerepte niemandsland tot een bloeiend centrum met luxueuze appartementen, een restaurant, een promenade en een jachthaven, waardoor het vaak wordt vergeleken met Nieuwpoort. Deze vastgoedexpertise en internationale ervaring brengt Taffeiren nu mee naar de politieke arena van Vlaanderen en wie weet ook op de lijst van CD&V en N-VA in Knokke-Heist.

Uit Beernem komen Gijs Degrande, gemeenteraadslid en voormalig schepen, en Isabelle Vandenbrande, interieurconsulente en provincieraadslid.

De lijst wordt verder aangevuld met Elke Robberechts uit Oostkamp, Eva Maes uit Torhout, en Emma Casteleyn uit Zedelgem, die allemaal diverse professionele achtergronden hebben, van onderwijs tot ondernemerschap.

Opvallend is ook Daphné Dumery uit Blankenberge, een ervaren politica met een achtergrond in arbeidsmigratie en justitiehervorming, op de Europese lijst.

De N-VA zet met deze lijst in op een combinatie van politieke ervaring en vernieuwing, waarbij zowel de lokale als de internationale expertise van de kandidaten wordt benadrukt. Met een duidelijke focus op regionale ontwikkeling en representatie, streeft de partij ernaar de belangen van West-Vlaanderen en zijn inwoners krachtig te vertegenwoordigen in het Parlement.