18 C
Knokke-Heist

Knokke-Heistenaars met Valse Rijbewijzen

In een recente reeks van gebeurtenissen zijn twee mannen uit Knokke-Heist voor de rechter gedaagd wegens het bezit van vervalste rijbewijzen. Een Letse man en een Indiër kwamen beide in de problemen toen ze hun rijbewijzen probeerden te gebruiken in Oostende en Brugge.

Het stadhuis van Oostende was op 7 december vorig jaar het toneel van een ongebruikelijke ontdekking. S.M. (36), een Letse man woonachtig in Knokke-Heist, probeerde zijn Lets rijbewijs in te wisselen voor een Belgisch exemplaar. Echter, het document bleek vals te zijn. S.M. gaf toe dat hij het rijbewijs tien jaar geleden voor 300 euro op het internet had gekocht. Volgens zijn verklaring wist hij niet dat het document vals was, aangezien de verkoper hem had verzekerd dat het in Letland correct was geregistreerd. Zijn advocaat pleitte voor vrijspraak.

In een afzonderlijk incident werd B.S. (56), een Indiër uit Knokke-Heist, op 26 december 2021 tegengehouden tijdens een verkeerscontrole in Brugge. In eerste instantie beweerde hij dat zijn rijbewijs thuis lag, maar toonde uiteindelijk een foto. Het nummer op het document bleek niet te bestaan. De beklaagde toonde vervolgens een Indiaas rijbewijs, dat volgens de politie eveneens vervalst was. Opvallend is dat het Openbaar Ministerie opmerkte dat B.S. een maand eerder al eens betrapt was met een vals Grieks rijbewijs. Tijdens zijn proces gaf B.S. toe dat het niet juist was en bood zijn verontschuldigingen aan.

Beide verdachten riskeren een gevangenisstraf van 3 maanden en een boete van 2.000 euro. De uitspraken in beide zaken worden verwacht op 16 mei. Deze incidenten werpen een scherp licht op de problematiek van vervalste rijbewijzen en de gevolgen voor de openbare veiligheid. Terwijl de verdachten wachten op het oordeel van de rechtbank, blijft de vraag: hoeveel meer valse rijbewijzen circuleren er op onze wegen?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen