17.6 C
Knokke-Heist

Knokke-Heist’s politieke veteraan: Kathleen van der Hooft succesvolle carrière van gemeenteraadslid, schepen en parlementslid

In Knokke-Heist is één vrouw een ware politieke veteran: Kathleen van der Hooft begon haar carrière als loopbaanadviseur en outplacementconsulent, maar is al decennialang actief als gemeenteraadslid en OCMW-voorzitter. In de reportage hier boven van Erik Hollé en Yvan Kaux bespreken we haar indrukwekkende carrière en haar bijdrage aan de gemeente.

In 1982 maakte zij voor het eerst kans op een zetel in de gemeenteraad van Knokke-Heist voor de toenmalige PVV, maar werd niet verkozen. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 1988 was het wel raak: ze werd verkozen als gemeenteraadslid en houdt deze functie nog steeds bekleed. Daarnaast was ze in twee periodes OCMW-voorzitter, van 1989 tot 1994 en van 2001 tot 2006. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd ze schepen en terug OCMW-voorzitter.

Daarnaast was ze ook actief op provinciaal en nationaal niveau: van 2000 tot 2006 was ze provincieraadslid van West-Vlaanderen en was twintig jaar lang voorzitter van de liberale vrouwenbond Hoger Leven. Van 2004 tot 2008 was ze nationaal voorzitster van de VLD- en daarna de Open Vld-Vrouwen. Ze was zelfs kortstondig lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers als vervanger van de toenmalige staatssecretaris Pierre Chevalier.

Met een carrière die zich uitstrekt over decennia en diverse functies, is Kathleen van der Hooft een politieke veteraan in Knokke-Heist en zowat de enige dame die weet hoe de politiek op de diverse niveaus werkt! Van loopbaanadviseur tot OCMW-voorzitter, parlementslid en schepenen, ze heeft een indrukwekkende bijdrage geleverd aan de gemeente en aan de lokale politiek op verschillende niveaus. Haar laatste mandaat was dat van schepen in Knokke-Heist. Bedankt Kathleen!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen