23.7 C
Knokke-Heist

Knokke-Heistse Bieke Trenson Spectaculaire Zwinstedenloop

Ward Oosterlinck triomfeert tijdens de 28ste editie van de Zwinstedenloop, waar Belgische atleten de top drie domineerden. Ook bij de vrouwen was er een Belgische zegeviering, met Bieke Trenson (foto) uit Knokke-Heist als snelste.

De Belgische atleet Ward Oosterlinck kwam als solist over de finish in de straten van Sluis, waar hij de felbegeerde titel van de 28ste Zwinstedenloop behaalde. De tweede en derde plaatsen werden ook door Belgen ingenomen: Foeke Vanbecelaere uit Moorsele en Emile Vervaeke uit Kuurne. De laatste Nederlandse overwinning dateert uit 1998, toen John Vermeule uit Middelburg de beste was. Geen verrassing dus dat de kopgroep van negen lopers enkel uit Belgen bestond.

Bij de vrouwenwedstrijd overklaste Bieke Trenson de concurrentie. De Belgische triatlete zag tijdens de race geen enkele andere vrouw en kwam na bijna anderhalf uur solo aan bij de finishstreep. Nelleke Baldé uit Grijpskerke behaalde de tweede plaats, terwijl de derde podiumplek naar de Belgische Lies Deruddere ging.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen