9.9 C
Knokke-Heist

Klakkerverkoop ondersteunt Oekraïense hulporganisatie vanuit KH

In een wereld waar het vaak lijkt alsof slecht nieuws de overhand heeft, is het fijn om af en toe een verhaal te horen over mensen die hun hart op de juiste plaats hebben. Dat is precies het verhaal van de Couwyzer-Utterwulghe familie uit Knokke-Heist.

Het begon allemaal toen Davy via Facebook in contact kwam met de lokale Oekraïense hulporganisatie “GLOW Mission”. Na enkele gesprekken besloot hij in september 2022 om zijn idee om ter plaatse te gaan helpen te verwezenlijken en vertrok hij met zijn wagen naar Oekraïne. Ondanks dat hij de taal niet machtig was en niet helemaal wist wat hem te wachten stond, kwam hij daar terecht in een warme organisatie die de lokale bevolking zo goed als mogelijk probeerde te ondersteunen door het uitdelen van voedselpakketten en het plaatsen van containerwoningen.

En hier kwam Davy’s stielkennis in houtbewerking goed van pas. Hij hielp bij het inrichten van keukentjes en slaapkamers en zorgde ervoor dat de woningen van een basisverwarming en sanitair werden voorzien. De twee weken die hij daar intensief heeft meegeholpen, hebben bij hem een diepe indruk achtergelaten.

Daarom heeft hij nu samen met zijn gezin besloten om actie te ondernemen en “Knokke-Heist voor Oekraïne” op te richten. Een organisatie die Heistse carnavalklappers verkoopt in de diverse cafés om de werking van de GLOW Mission te ondersteunen. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe een enkel individu of gezin de wereld een beetje beter kan maken.

Bouw mee aan onze werking voor Knokke-Heist voor Oekraïne door te storten op IBAN BE67 1030 8282 0587

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen