23.7 C
Knokke-Heist

Knokke Hippique-uitgave van 2023 uitgesteld wegens terreinproblemen

Het evenemententeam van Knokke Hippique heeft zojuist aangekondigd dat de editie van 2023 wordt uitgesteld vanwege onvoorziene omstandigheden bij het vinden van een geschikt terrein voor het evenement. Het team benadrukt echter dat ze er alles aan hebben gedaan om het evenement toch door te laten gaan. Momenteel werken ze hard aan een fris en spannend concept voor het evenement van volgend jaar, met als doel een onvergetelijk showjumping-evenement te organiseren dat aan de hoogste normen voldoet.

De reden voor de vertraging is duidelijk. Grondeigenaar Paul Gheysens gaat er blijkbaar nu al vanuit dat hij groen licht krijgt voor de realisatie van zijn hotel- en woonproject in de polders van Knokke-Heist, waardoor hij het terrein nog voor de zomer bouwrijp wil maken. Dit nieuws komt als een klap in het gezicht van Knokke-Heist, die hoopt dat Knokke Hippique snel terugkeert. Maar ze zijn ervan overtuigd dat Cirque du Soleil deze zomer veel goed kan maken.

“Het spijt ons dat we het evenement dit jaar moeten uitstellen, maar we hopen u allemaal in 2024 te zien voor de volgende Knokke Hippique-editie,” schrijft de organisatie op haar Facebook-pagina. De vraag blijft echter of Minister Zuhal Demir gezwicht is voor de charmes van Paul Gheysens en Antwerp-supporter Bart Dewever in dit dossier. Waar er nog deze maand in zou moeten worden beslist.

Deze onverwachte wending bij Knokke Hippique zorgt voor heel wat ophef en beroering in het paardenwereldtje. Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje. We kunnen alleen maar hopen dat Knokke Hippique snel een geschikt terrein vindt en terugkeert als het grootste showjumping-evenement van België.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen