dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-Heist"Knokke Off" Schittert met Zes Nominaties bij de Ensors: Een Trots voor...

“Knokke Off” Schittert met Zes Nominaties bij de Ensors: Een Trots voor Knokke-Heist

Knokke-Heist staat in de schijnwerpers met de serie ‘Knokke Off’, die maar liefst zes nominaties in de wacht heeft gesleept voor de prestigieuze Ensor-awards. Deze awards, erkend als de belangrijkste Vlaamse prijzen voor audiovisuele fictie, documentaire en animatie, benadrukken de artistieke prestaties binnen de Vlaamse filmindustrie.

De Ensor-awards, die plaatsvinden op de slotdag van het Filmfestival in Oostende op 3 februari, hebben ‘Knokke Off’ erkend in diverse categorieën. Deze nominaties zijn een erkenning van het talent en de inzet van de makers en acteurs, waarvan velen uit Knokke-Heist en de omliggende regio’s komen.

Naast ‘Knokke Off’ zijn er andere belangrijke nominaties, waaronder de serie ‘1985’ met Tom Vermeir uit Oostende en de oorlogsfilm ‘Wil’. ‘Zeevonk’, geregisseerd door de Oostendenaar Domien Huyghe, heeft ook twee nominaties ontvangen, waaronder een voor beste film.

Een speciale vermelding gaat uit naar Charlie Dewulf uit Menen, die met ‘Liefdestips aan mezelf’ kans maakt op een Ensor voor beste jeugdfictie. De gemeenschap van Knokke-Heist kan trots zijn op deze erkenning en steunt hun lokale talenten. Met de stemperiode die open is tot 21 januari, moedigt Knokke-Heist iedereen aan om hun stem uit te brengen en de lokale creatieve industrie te steunen.

Dit evenement benadrukt niet alleen de artistieke excellentie van Knokke-Heist maar versterkt ook het culturele imago van de regio. Het is een bewijs van de dynamische en creatieve geest die in Knokke-Heist leeft, waarmee het zich onderscheidt als een belangrijk centrum voor film en kunst in Vlaanderen.

1 REACTIE

  1. De serie “Knokke Off” wordt alom gejubeld, toch enige bedenkingen, ironisch genoeg weerspiegelt deze serie de realiteit in het “o zo” mondaine Knokke, hopeloos verwende tienertjes waar nekdikkerij en zoutesyndroom (natuurlijk de centjes van Papa niet vergeten) centraal staan, enkele lokale politiekers hadden ook al aangegeven dit een geweldige serie te vinden, geen verdere commentaar …
    Geef mij maar een serie met iets meer diepgang zoals “1985”, waar de relatie tussen een deel van de toenmalige Rijkswacht en de bende Van Nijvel wordt weergegeven.