18 C
Knokke-Heist

Kom de boomkikkers helpen!

Natuurpunt Knokke-Heist zet zich al jaren in voor de terugkeer van de boomkikker in de streek. Sinds de aankoop van het eerste natuurreservaat werden er heggen geplant en poelen uitgegraven om deze amfibieën een nieuwe thuis te bieden. Na bijna 20 jaar van inspanningen, hoorden ze 4 jaar geleden de eerste boomkikker kwaken. Momenteel zijn er al zo’n 60 mannetjes in het gebied te vinden.

Om de populatie nog meer kansen te geven, werden er met de steun van het regionaal landschap houtland en polder twintig extra poelen gegraven en worden er meidoorn- en hondsrozenstruikjes aangeplant. Deze zullen op respectievelijk zaterdag 18 en zondag 19 maart worden geplant door vrijwilligers, die van harte welkom zijn.

Op zaterdag 18 maart om 10 uur spreken ze af op de randparking te Sint Anna Ter Mude en op zondag 19 maart om 10 uur aan de brug over de Damse Vaart Oude Westkapellestraat te Hoeke ter hoogte van restaurant Noorderlicht. Het enige wat ze moeten meenemen is een picknick en werkhandschoenen, want de plantjes hebben doorns. De plantputjes zullen voorbereid worden met een grondboor.

Help deze kwakende beestjes om hun nieuwe thuis nog beter te maken en kom mee helpen!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen