vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist

Kom jij naar de activiteiten van VELT-Oostkust?  

Velt-Oostkust (de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) organiseert in april en mei heel wat interessant activiteiten en workshops op het compostdomein in de Noordhinder achter het station van Heist. Ben jij van de partij? Nog vragen? Contacteer dan info.oostkust@velt.be.  

Stekken en vermeerderen van planten. 

Op zaterdag 23 april van 10 uur tot 12 uur komt Johan Deblaere uitleggen en tonen hoe je de beste resultaten krijgt bij het stekken van gemakkelijke en moeilijke planten. 

Kweken in potten en bakken  

Zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Op zaterdag 21 mei, van 10 tot 12 uur kan je terecht op het compostdomein. Laat je onderdompelen in de wereld van kleinschalig tuinieren. Tijdens deze workshop leer je in de praktijk groenten, fruit en kruiden kweken in potten en bakken. De workshop is voor iedereen die wil bijleren over moestuinieren, met of zonder tuin. Inschrijven kan via de balie van het CC Scharpoord en kost 15 euro. 

Ecologisch tuinieren…een persoonlijke geschiedenis van zoeken naar respectvol omgaan met onze aarde. 

Wino komt vertellen over zijn tuinieren en zijn ervaringen met ecologisch tuinieren. Ben jij er ook bij op 28 mei van 10 uur tot 12 uur

“Ik ben nu een 45 jaar bezig met tuinieren en heb dat altijd ecologisch proberen te doen. De laatste 10 jaar is het ook mijn belangrijkste bezigheid en interesse om daarmee bezig te zijn en ik heb mij in allerlei dingen verdiept. Ik zou mijn eigen verhaal willen vertellen over die 45 jaar….wat ik deed, hoe dat ging, wat ik leerde, wat ik zoal tegen kwam…. en daarmee nauw verbonden meteen vertellen hoe binnen ecologisch/biologisch tuinieren in die tijd alles zich heeft ontwikkeld…wat er geleerd werd en wat erin veranderde en waar we nu staan.  Ik zal met vele concrete dingen en voorbeelden komen en ook aanbelanden bij wat er nu gebeurt…en dus ook de mode van permacultuur en voedselbossen. Ik ga vertellen en zal er allerlei verschillende informatie en kennis instoppen, maar ook vraagtekens zetten bij wat ik waarneem.  Ik probeer dat zo te doen, dat de aanwezigen in het gesprek betrokken worden en hun gedachten en vragen er ook bij leggen. Zo ontstaat er, denk ik, een boeiend en leerzaam gesprek.” 

Kom jij luisteren? Graag tot dan! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen