15.9 C
Knokke-Heist

Koningsdag 2023: Vier de verjaardag van Koning Willem-Alexander in bruisend Sluis!

Koningsdag, de nationale feestdag die de verjaardag van Koning Willem-Alexander eert, komt er aan deze week (27/4). Dit jaar trekt het Oranjecomité Sluis alle registers open met een breed scala aan festiviteiten voor jong en oud.

Koningsdag, de jaarlijkse viering van de verjaardag van Koning Willem-Alexander, valt op 27 april, tenzij deze dag op een zondag valt. In dat geval wordt het feest de dag ervoor gevierd. Sinds 2014, het jaar waarin Willem-Alexander de troon besteeg, is deze traditie in ere gehouden.

Tijdens Koningsdag bezoekt de Koninklijke Familie, inclusief Koning Willem-Alexander en zijn gezin, een gemeente met een centrale functie in de regio. Dit jaar is het Oranjecomité Sluis verantwoordelijk voor het organiseren van een feestelijke dag vol activiteiten op de Groote Markt en de Kaai.

De festiviteiten beginnen om 9 uur met een versierde fietsentocht, gevolgd door een vrijmarkt van 10 tot 14 uur. Kinderen kunnen zich vermaken met een extra groot Oudhollands spellencircuit van 11 tot 16 uur. Om 16 uur is er een spectaculaire kindershow van Gekko, inclusief een indrukwekkende vuuract.

De hele dag is er muziek, een springkasteel, bungeerun en het Rad van Fortuin op de Groote Markt. Het feest verplaatst zich ‘s avonds naar de Kaai, waar Café De Pitstop vanaf 18 uur een muziekfeest organiseert. Hier kunnen bezoekers deelnemen aan een touwtrekwedstrijd en jengacompetitie, terwijl ze genieten van muziek, fun en gadgets.

Het bezoek van de Koninklijke Familie aan de gekozen gemeente wordt door de NOS rechtstreeks op televisie uitgezonden. Dit geeft de stad en omliggende plaatsen de kans om zich op een feestelijke en karakteristieke manier te presenteren, bijvoorbeeld met een parade, muzikale optredens en bijdragen van lokale verenigingen en organisaties.

Voor meer informatie over het Oranjefeest in Sluis, kunnen geïnteresseerden terecht op de Facebookpagina van het Oranjecomité: https://www.facebook.com/oranjecomitesluis.

Mis dit grootse evenement niet en vier Koningsdag 2023 op 27 april in het gezellige Sluis! Wie weet, misschien komt de Koninklijke Familie dit jaar wel op bezoek…

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen