zondag, april 14, 2024
HomeCultuurKoninklijke Harmonie De Zeegalm Betoovert Kerst met Drie Concerten en Nieuwe Composities...

Koninklijke Harmonie De Zeegalm Betoovert Kerst met Drie Concerten en Nieuwe Composities van Hans Vermeersch

De kerstperiode van 2023 belooft een muzikale traktatie te worden dankzij de Koninklijke Harmonie De Zeegalm, die drie betoverende concerten organiseert. Deze concertreeks start op zondag 17 december om 11 uur in het Belfort van Sluis, waar ze samen met Muziekvereniging Apollo Sluis zullen optreden.

Het tweede concert vindt plaats op vrijdag 22 december om 20 uur in de Sint-Niklaaskerk van Westkapelle, in samenwerking met het Davidsfonds. De reeks wordt afgesloten met een derde optreden op zaterdag 23 december om 17 uur in de Heilig Hartkerk in Knokke. Bij alle drie de gelegenheden is de toegang gratis, waardoor iedereen de kans krijgt om van deze muzikale hoogtepunten te genieten.

Een bijzonder aspect van deze concerten is de bijdrage van solisten Marc Stepman en Paul Van der Staey, die de prachtige compositie ‘An Empty Chair’ van dirigent Hans Vermeersch ten gehore brengen. Dit stuk symboliseert de lege stoel aan de kersttafel, een herinnering aan dierbaren verloren tijdens de corona-pandemie.

Vermeersch’s muzikale talent komt verder naar voren in de uitvoering van ‘Flemish Christmas’, een stuk waarin de toehoorders eerst meegenomen worden door sleebellen, gevolgd door een onderdompeling in de kerstsfeer met zijn viola d’amore. Ook ‘Poinsettia’, een compositie voor solo viool, dwarsfluit en hoorn, zal deel uitmaken van het repertoire. Deze compositie, die verwijst naar de kerstroos, belooft een hoogtepunt te worden.

Voorzitter Jan Bode is enthousiast: “Naast deze vier topstukken van Hans bieden we een jukebox vol kerstklassiekers aan. We nodigen iedereen uit om zich minstens anderhalf uur door ons te laten verwennen tijdens deze feestelijke kerstconcerten.”

De concerten van de Koninklijke Harmonie De Zeegalm zijn niet alleen een viering van kerstmuziek, maar ook een toonbeeld van gemeenschapsgeest en culturele verrijking. Met gratis toegang en een rijk programma beloven deze concerten een onvergetelijke kerstervaring te worden.