18.2 C
Knokke-Heist

Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Sluis: lokale helden in de schijnwerpers

In het kader van de jaarlijkse lintjesregen heeft burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis vandaag, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan verschillende inwoners. Deze lokale helden zijn geroemd vanwege hun onvermoeibare inzet voor de gemeenschap en de regio.

De heer Ploegaert mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. Zijn bijdrage als wethouder en locoburgemeester van de gemeente Sluis aan de leefbaarheid en het toerisme in de regio heeft hierbij een grote rol gespeeld. Naast zijn politieke carrière, maakt hij ook tijd voor vrijwilligerswerk bij de Parochie Heilige Andreas te Oostburg en is hij voorzitter van de Lhasa Apso club Nederland.

Het echtpaar Herman en Marietje Riemens – De Hullu is gezamenlijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Sinds 1990 zetten zij zich in voor de stichting Hart voor Cystic Fibrosis en de laatste twee jaar ook voor stichting Kika. Door de verkoop van allerlei spullen, waaronder boeken, die ze van derden ontvangen, zamelen zij geld in voor deze goede doelen.

Mevrouw Becu ontvangt ook de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau. Als vrijwilliger bij de Stichting Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen sinds 1990 organiseert en ontwikkelt zij fiets-, wandel- en boottochten door de regio. Daarnaast is zij actief bij de Lions club Zostera Zeeuws-Vlaanderen en tennisvereniging Gravelsteps te Schoondijke.

Ook mevrouw Kamphuis wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Haar muzikale talenten zet zij in als vrijwilliger bij de Protestantse gemeente Zuidwesthoek en de protestantse gemeente De Brug, waar zij de kerkdiensten begeleidt op orgel en accordeon. Daarnaast maakt zij sinds 2018 deel uit van de ZWO-commissie van de classis Delta en begeleidt zij het Truzements Mannenkoor te Retranchement.

Tot slot ontvangt mevrouw Dewaele eveneens de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van 1987 tot 2021 heeft zij zich ingezet als vrijwilliger voor MVS Sluis, waar zij als stadgids groepen rondleidde, wandelroutes ontwikkelde en Sluis promootte in binnen- en buitenland. Ook verzorgt zij het wedstrijdsecretariaat van de Internationale Zwinstedenloop.

Deze bijzondere inwoners van de gemeente Sluis zijn een inspiratie voor ons allen. Welke lokale helden zullen volgend jaar in het zonnetje worden gezet?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen