HomeKnokke-HeistKoop je ook een Rode Kruissticker in Knokke-Heist?

Koop je ook een Rode Kruissticker in Knokke-Heist?

Al 60 jaar lang verkopen vrijwilligers stickers ten voordele van hun Rode Kruis-afdeling. Een diamanten jubileum dat ze dit jaar vieren met alle Studio 100-figuren die de sticker 2021 kleuren. Vanaf donderdag 22 april tot 6 mei 2021 zijn de stickers te koop voor 5 euro. Door de geldende coronamaatregelen loopt de vertrouwde actie wel iets anders dan normaal. 

Het belang van het Rode Kruis in Knokke-Heist 

“Er werd het voorbije jaar massaal beroep gedaan op Rode Kruisvrijwilligers in Vlaanderen” aldus burgemeester Piet De Groote. “Ook de vrijwilligers van Rode Kruis Knokke-Heist kwamen in actie”, denken we maar aan het verdelen van mondmaskers bij mindervaliden, de waterbedeling bij de coronafile naar Knokke-Heist vorige zomer, de bloedinzamelingen die zijn kunnen blijven doorgaan en op dit ogenblik staan elke dag nog 3 vrijwilligers klaar in de lokalen van het Rode Kruis Knokke-Heist om het CLB testcentrum voor scholen draaiende te houden. Kortom, dit maakt nog maar eens duidelijk wat het belang is van een Rode Kruis-afdeling in onze gemeente, waar we in de toekomst nog vaak beroep zullen moeten op doen”. Daarom wil ik in navolging van mijn voorganger Graaf Leopold Lippens, die het Rode Kruis door dik en dun steunde, onze bevolking vragen om massaal een sticker te kopen”. 

Alternatieve verkoopkanalen 

Al 60 jaar lang trekken Rode Kruisvrijwilligers eind april de straat op om stickers te verkopen. Een fondsenwervingsactie die uitgroeide tot een begrip in Vlaanderen. Om de stickerverkoop op een veilige manier te organiseren, zullen vrijwilligers dit jaar niet te vinden zijn op kruispunten maar vatten ze post aan vaste standplaatsen in openlucht zoals op de markten in Knokke en in Heist.  Ook aan sommige warenhuizen zal je stickerverkopers tegenkomen. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de lokale handelaren die als verkooppunt zullen optreden. Ook bij een aantal Delhaize filialen zal de sticker te koop zijn.  Tenslotte zal je ook dit jaar vanuit je luie zetel de sticker online kunnen aankopen via www.koopdesticker.be/knokke-heist 

Steun de vrijwilligers in jouw buurt 

De opbrengst van de stickeractie in onze gemeente gaat integraal naar Rode Kruis Knokke-Heist. Hiermee investeren de vrijwilligers in het onderhoud van onder andere hun interventie voertuigen, interventiekledij, materiaal voor eerst hulpopleidingen… Alle kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor Rode Kruisvrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. Elke 5 euro keert altijd op de één of andere manier terug naar de bevolking. 

Op de foto van links naar rechts: Ivan Vermeersch (ondervoorzitter RK K-H), Burgemeester Piet de Groote, Peter Warlop (Woordvoerder RK K-H), Kurt Leliaert (Secretaris RK K-H). 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers