dinsdag, april 16, 2024
HomeSluisKraanwater in Sluis Weer Veilig na Opheffing Kookadvies

Kraanwater in Sluis Weer Veilig na Opheffing Kookadvies

Bewoners van West Zeeuws-Vlaanderen kunnen opgelucht ademhalen: het preventieve kookadvies is per direct opgeheven. Na een kortstondige waterstoring, veroorzaakt door een leidingbreuk tijdens werkzaamheden, is de waterkwaliteit in de gemeente Sluis weer volledig veilig bevonden.

Vroeg in de ochtend troffen monteurs een beschadigde waterleiding aan, wat resulteerde in een grootschalige waterstoring. Dankzij snel ingrijpen was de watervoorziening snel hersteld. Evides, de waterleverancier, nam het zekere voor het onzekere en adviseerde bewoners hun kraanwater drie minuten te koken voordat ze het zouden gebruiken voor drinken of koken.

Dit kookadvies was een voorzorgsmaatregel, bedoeld om de gezondheid van de inwoners te waarborgen terwijl de waterkwaliteit werd gecontroleerd. Evides heeft in de afgelopen 48 uur meerdere watermonsters genomen en de resultaten bevestigen dat het water altijd aan de strikte kwaliteitseisen heeft voldaan.

Inwoners en bedrijven in de gemeente Sluis reageerden begripvol op de situatie. De gemeente en Evides worden geprezen voor hun snelle en transparante communicatie. Dit incident benadrukt het belang van een goed functionerende waterinfrastructuur en de noodzaak van directe actie bij mogelijke risico’s.

Met de opheffing van het kookadvies keert het dagelijkse leven in West Zeeuws-Vlaanderen terug naar normaal. Dit voorval dient als een herinnering aan het belang van een goede voorbereiding en reactievermogen bij onvoorziene omstandigheden.

Voor meer informatie verwijst Evides naar hun website, waar updates en adviezen te vinden zijn over dergelijke situaties.