15 C
Knokke-Heist

Krachtig medisch team vertrekt vanuit AZ Zeno naar Turkije na verwoestende aardbeving

Een team van medische professionals van AZ Zeno uit Knokke-Heist is vanochtend vertrokken naar Turkije als onderdeel van het Belgische B-FAST team om hulp te bieden na de recente verwoestende aardbeving. Het team, bestaande uit gynaecoloog Dr. Bouwens, spoedarts Dr. Verrelst en vroedvrouw Stéphanie, zal worden vergezeld door collega David, een spoedverpleegkundige die later deze week zal aansluiten.

Het lokale ziekenhuis is grotendeels onbruikbaar geworden en het Belgische B-FAST team heeft de afgelopen dagen hard gewerkt om een nieuw veldhospitaal op te zetten. Het team van AZ Zeno zal bijdragen aan het opzetten van verschillende diensten, waaronder een operatiekwartier, RX-scans, een medisch labo en apotheek, een aparte kinderafdeling en een ruimte voor bevallingen en gynaecologie.

“We weten wat we kunnen verwachten in deze moeilijke omstandigheden,” aldus Dr. Bouwens. “We treden uit onze comfort zone om hulp te bieden aan wie dat nu heel hard nodig heeft. Onze kleine Westerse problemen zullen snel gerelativeerd worden.”

Stéphanie, de vroedvrouw, gelooft dat het team een sprankje hoop kan brengen in deze uitzichtloze situatie. “Als je de beelden ziet, dan zie je de wanhoop in de ogen van de mensen. Ik geloof dat wij als zorgverleners kunnen helpen om de basisbehoeften van de getroffen bevolking te vervullen.”

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen