zondag, april 21, 2024
HomeKnokke-HeistKrijg Korting op Onroerende Voorheffing: Gids voor Huurders in Knokke-Heist

Krijg Korting op Onroerende Voorheffing: Gids voor Huurders in Knokke-Heist

Het is een financiële opsteker voor veel huurders: de mogelijkheid om korting te krijgen op de onroerende voorheffing. Dit lokale voordeel kan een merkbaar verschil maken in de maandelijkse budgetten van gezinnen. Maar hoe werkt het precies, en wie komt in aanmerking?

Als inwoner van Knokke-Heist kun je mogelijk een aanzienlijke vermindering op je onroerende voorheffing behalen. De voorheffing, normaal de verantwoordelijkheid van de huiseigenaar, kan in mindering worden gebracht op je huur na het voldoen aan bepaalde criteria.

Criteria voor korting zijn inclusief gezinnen met minimaal twee kinderen ten laste die het groeipakket ontvangen of een huisgenoot met een handicap erkend door de FOD sociale zekerheid met minimaal negen punten.

Het Infopunt Knokke-Heist staat klaar om te helpen. Zij bieden zitdagen aan op dinsdag, donderdag, en vrijdag van negen uur ’s ochtends tot half twaalf ’s middags en elke derde dinsdag van de maand van vier tot zes uur ’s middags, zonder afspraak. Voor wie op andere tijden wil langskomen, staat telefonisch contact open via 050/530 900 voor het inplannen van een afspraak.

Deze regeling onderstreept de inzet van de gemeente voor haar inwoners en biedt een helpende hand aan diegenen die het hard nodig hebben. Het is een voorbeeld van hoe lokale overheden en gemeenschappen samenwerken om ondersteuning te bieden die rechtstreeks ten goede komt aan de burgers.

Met deze gids ben je goed op weg om te profiteren van de korting op de onroerende voorheffing in Knokke-Heist. Deze financiële verlichting is bedoeld om de huurders te ondersteunen die het meeste nodig hebben. Voor meer informatie of hulp bij het aanvragen, aarzel niet om contact op te nemen met het Infopunt Knokke-Heist. Het is een eenvoudige stap met mogelijk grote voordelen voor jou en je gezin.

Meer info vind je via deze link.