15 C
Knokke-Heist

Krokuskriebels: Beleef Het Zwin Met Alle Zintuigen

Het Zwin Natuur Park biedt tijdens de Vlaamse en Waalse krokusvakantie, van zaterdag 18 februari tot en met zondag 5 maart, een extra buitenaanbod in het huttenparcours, gericht op gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Het thema van dit jaar is “Krokuskriebels: Beleef Het Zwin Met Alle Zintuigen”, waarbij het park extra activiteiten aanbiedt die bezoekers kunnen laten horen, ruiken, voelen en zien.

Tijdens deze editie legt Krokuskriebels de nadruk op inclusieve activiteiten op maat van gezinnen met kinderen met en zonder beperkingen. Het Zwin Natuur Park zet extra in op het waarnemen met verschillende zintuigen. Op verschillende plaatsen in het huttenparcours zijn er extra belevingselementen die bezoekers kunnen uitproberen. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk, en leden van de Gezinsbond krijgen korting op de toegangsprijs op vertoon van hun lidkaart.

Daarnaast kunnen gezinnen deelnemen aan Nederlandstalige en Franstalige gezinswandelingen, gericht op gezinnen met kinderen van 5 tot 12 jaar. De Zwingids geeft informatie op maat van de jongste bezoekers en zorgt voor een speelse toets. Op maandag, dinsdag en woensdag is er specifieke ondersteuning aangeboden, zoals extra begeleiding voor personen met een visuele beperking, all-terrain rolstoelen voor minder mobiele deelnemers, en een tolk voor Vlaamse Gebarentaal.

Het Zwin Natuur Park heeft verspreid in het park langs het huttenparcours gidsen klaarstaan om bezoekers alles te vertellen over de ontluikende lente. Vanuit de kijkhut kunnen de vogels op en rond de broedeilanden bewonderd worden, dankzij de extra telescopen en boeiende uitleg door Zwingidsen. In de labohut worden veren tot in het kleinste detail bekeken en onderzocht. Aan de voederhut geven gidsen uitleg over zangvogels in de lente, nesten en nestkasten. Ook aan de Zwinvlakte staat een gids klaar die toelichting geeft over dit bijzondere getijdengebied.

Naast de natuuractiviteiten kunnen kinderen deelnemen aan verschillende natuurmemoryspelletjes of luisteren naar het verhaal “Konijn wil vliegen”. Het extra buitenaanbod is inbegrepen in de toegangsprijs.

Kom en beleef het Zwin Natuur Park met alle zintuigen tijdens de Vlaamse en Waalse krokusvakantie.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen