11.8 C
Knokke-Heist

Kunstenaar Jef Claerhout (84) is vanmorgen overleden

De kunstenaar Jef Claerhout & zijn zoon Mathias

Deze beeldhouwer groeide op in een metaalbewerkingsfamilie. Als autodidact ontwerpt hij figuratieve metalen beelden met diverse lastechnieken. Deze “verteller met metaal” vindt inspiratie in zijn fantasie, de folklore, de mythologie, de sprookjeswereld, de dieren, vooral vogels en paarden, maar ook veel vrouwenfiguren, van madonna’s tot heksen. Waarvan ook “Ode aan de vrouw” een prachtige beeldengroep:

Het geheel, bestaande uit 9 vrouwenfiguren in roestvrij staal uit 1976, is opgevat als een fontein. Na lang zoeken naar een geschikte locatie voor het werk, vonden de baadsters tot in 2012 hun stek in het Zegemeer, vlakbij het Cultuurcentrum Scharpoord. Nu bevindt het zich in het spaarbekken van Het Walletje in Westkapelle.

Met Jef Claerhouts overlijden verliezen we een beeldhouwer wiens sporen op vaak verrassende en iconische wijze tot erfgoed zijn geworden.

1 REACTIE

  1. Zo jammer dat Jef er niet meer is! Ik heb hem goed gekend. Hij was een goede vriend. De wereld wordt schraler en schraler … Met mijn innige deelneming in de rouw. Luc Decorte, Sint-Kruis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen