17.9 C
Knokke-Heist

Kunstfotograaf creëert nostalgisch meesterwerk ter ondersteuning van Alzheimer Liga

Een bijzonder kunstwerk wordt op 18 mei onthuld door de befaamde kunstfotograaf Steven Thoelen bij Burnel’s Boutique in Knokke. Thoelen presenteert “Reminiscentie”, een tableau vivant waarop 22 oma’s uit alle hoeken van het land zijn afgebeeld, die samen maar liefst 2027 levensjaren vertegenwoordigen. Met dit kunstwerk, geïnspireerd door het Laatste Avondmaal, zamelt Thoelen geld in voor de Alzheimer Liga.

Steven Thoelen, een Limburger met een onconventionele artistieke visie, staat bekend om zijn vermogen om oude voorwerpen nieuw leven in te blazen. In 2020 verwierf hij internationale erkenning met zijn prijswinnende werk “Delusion of a Dreamer”, waarvoor hij de Global Art Award (photography) in Shanghai ontving.

Het opmerkelijke kunstwerk “Reminiscentie” werd op 29 april gemaakt bij Verivino in Sint-Truiden. Naast de 22 oma’s, waaronder Thoelen’s 99-jarige oma, bevat de foto ook onverwachte figuren zoals een buitenaards wezen, een blinde pianist, een monnik en drie obers. Het woord “reminiscentie” verwijst naar gedachten aan het verleden of iets dat overeenkomsten vertoont met wat men op een bepaald moment waarneemt. Dit is precies wat de kijker in dit kunstwerk zal ervaren.

De keuze om de opbrengst van het kunstwerk te doneren aan de Alzheimer Liga is geen toeval. Thoelen wil bijdragen aan meer onderzoek naar deze verwoestende ziekte, zodat toekomstige generaties hun dierbare herinneringen kunnen behouden. Tijdens de onthulling op 18 mei wordt een gelimiteerde oplage van “Reminiscentie” in verschillende afmetingen gereproduceerd en geveild. De grootste versie (1/7) wordt die avond geveild, met de opbrengst bestemd voor de Alzheimer Liga.

Mis deze unieke kans niet om getuige te zijn van de onthulling van “Reminiscentie” bij Burnel’s Boutique aan de Zoutelaan 37 in Knokke-Heist. Wellicht kan ook u een stukje van dit bijzondere kunstwerk bemachtigen en tegelijkertijd bijdragen aan een goed doel.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen