10.7 C
Knokke-Heist

Kunstige Dieren Veroveren Knokke-Heist: Expositie ‘Great Art for Great Kids’ Opent Haar Deuren

Na een succesvolle tour in Brussel, opent de bijzondere expositie ‘Great Art for Great Kids’ op 16 juni haar deuren in Knokke-Heist. Gevestigd in de Visserijschool, een voormalig herenhuis in de Kursaalstraat, kunnen zowel kinderen als volwassenen op een speelse manier kennismaken met wereldberoemde kunstwerken.

‘Great Art for Great Kids’ is een tentoonstelling geïnspireerd op de populaire boekenreeks “Grote Kunst voor Kleine Kenners” van de Belgische illustratrice en schrijfster Thaïs Vandereyden. In deze expositie vervangen dieren de figuren van bekende schilderijen, met panda’s, biggetjes, ijsberen en nijlpaarden in de hoofdrol. Een kleurrijke dierentuin schittert in de spotlights, met kunstwerken die de grenzen van stijlen en periodes overschrijden.

Onder begeleiding van een audiogids, ingesproken door acteur Michael Pas en actrice Clara Cleymans, worden bezoekers meegenomen op een vermakelijke ontdekkingsreis langs verschillende kunststromingen. De tentoonstelling omvat portretten, oude en Vlaamse meesters, impressionisten, Vincent Van Gogh en zijn tijdgenoten. Kunstenaars als de gebroeders van Eyck, Michelangelo, Mondriaan, Mark Rothko en Keith Haring krijgen een plek in deze unieke expositie.

Thaïs Vanderheyden, bekend van haar prentenboeken, heeft met haar boekenreeks “Grote Kunst voor Kleine Kenners” al langere tijd kinderen kennis laten maken met Kunst met de grote K. Door van elk doek haar eigen inventieve versie te maken, transformeert Thaïs beroemde kunstwerken tot schattige juniorversies die tot de verbeelding spreken van kunstliefhebbers van alle leeftijden.

In de tentoonstelling worden sommige tekeningen van Thaïs statisch weergegeven, terwijl andere tot leven komen met behulp van verschillende animaties en interactieve technieken. De audiogids neemt bezoekers in 50 minuten mee door de geschiedenis van de schilderkunst, met aandacht voor de diverse kunststromingen en kunstenaars.

Kinderen kunnen zich ontpoppen tot echte speurders in een interactieve zoektocht die hen op een creatieve manier helpt de wereld van de Grote Kunst beter te begrijpen. Volwassenen krijgen na sluitingstijd de kans om een privé-receptie, vergadering of evenement te organiseren in de zalen van de oude meesters en de Vlaamse meesters. Een cateraar helpt bij het kiezen van de juiste formule voor maximaal 50 personen, wat zorgt voor een tijdloze en unieke setting.

De expositie ‘Great Art for Great Kids’ in Knokke-Heist is te bezoeken vanaf 16 juni. Tickets zijn vanaf vandaag te koop via knokke-heist.greatartforkidsexpo.com. Mis deze unieke kans niet om u en uw gezin onder te dompelen in de wondere wereld van kunst en dieren.

Tickets zijn te koop vanaf vandaag via knokke-heist.greatartforkidsexpo.com

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen